tiistai 17. marraskuuta 2015

Nukkekodin mittatilauskeittiö diy/Kitchen diy


 Siistejä sisähommia, eli keittiön rakennus ja asennus projekti tuli viimein päätökseen. Tässä siis kuvat ja todella paljon niitä, eli vuorossa keittiön alakaapit, jotka tein mitoiltaan presiis keittiön mukaan. Paljon feikkikaappeja ja hurjasti tilaa leipomiseen. Tämän keittiön emäntä nimittäin leipoo ja paljon;)

1. Otettuani mitat leikkasin kylki-ja päätypalat 2mm:stä vanerista tapettipuukolla.
2. Suunnittelin ovien ja laatikoiden paikat ja mitat piirtämällä lyijykynällä etulevyihin merkit.

3. Leikkasin 2mm:stä vanerista laatikot ja ovet ja liimasin paikoilleen jättäen muutaman millin raot ympäriinsä. Vanerista tein myös pystysuuntaiset listat päätyihin.


4. Muropaketista leikkasin profiilit laatikoihin ja oviin. Leikkasin myös koristelistoihin 2 kerrosta erilevyisiä paloja. Päällimmäiseksi tein ohuet "nauhat" muropaketin taitekohdasta. Näin listoihin tuli siis kolme kerrosta yhteensä.

5. Kanamunapaketista leikkasin tiilet.

7. Pienellä ruiskulla saumasin tiilien raot ja välillä pyyhkäisin enimmät laastit vessapaperilla pois.
Before seaming add one or two layers lacquer.
8. Anna saumalaastin kuivua ja kovettua kunnolla.

9. Kun saumalaasti oli kovettunut siistin laatat kostealla pyyhkeellä. Saumalaastin kuivuttua sen värikin muuttui vaaleammaksi. Lopputulos oli todella hyvä. Tiilet näyttivät ihan  aidoilta! Tiilien valmistuttua maalasin alakaappien etuosat ja pystysuuntaiset koristelistat valkoisella himmeällä kalustemaalilla.
10. Puuhellan levyt leikkasin muropaketin pahvista ja  maalasin mattamustalla askartelumaalilla.
11. Ovien vetimet ostin Minimaailmasta, mutta laatikoiden nupit tein puuhelmistä, jotka maalasin metallihohtoisella askartelumaalilla. Hammastikut ja pesusieni oli kätevä tässä hommassa.
12. Muropaketista leikkasin osat puuhellan tulipesään, uuninluukkuun ja tuhkaluukkuihin. Uuninluukun päällystin vielä venyvällä pitsillä ennen malausta. Luukut maalasin myös metallinhohtoisella maalilla.
13. Tasot maalasin ensin 2 kertaa himmeällä harmaalla kalustemaalilla, kun maali oli kuivunut "pyyhkäisin lähes kuivalla pensselillä valkoista kalustemaalia pintaan. Lopputuloksena tasot saivat rustiikkisen pinnan.

14. Liimattuani vetimet paikoilleen kasasin alakaapit. Sikaliimalla yhteen ja maalarinteipillä lisätukea kuivumisen ajaksi.
15.Altaan valmistin 2mm:stä vanerista. Maalattuani himmeällä valkoisella kalustemaalilla viimeistelin pinnan kiiltäväksi läpinäkyvällä kiiltävällä kynsilakalla. Poralla pieni reikä altaan pohjaan ja metallirinkula päälle. Pahvista tein rinkulan alle ristikon, jonka maalasin harmaaksi. Hanan ostin Minimaailmasta.
 
16. Tasot paikoilleen. Kulmassa oleva rako on valaisinkiskon pääjohtoa varten, joka tulee yläpuolella olevasta makuuhuoneesta. Johto kulkee keittiön läpi sokkelin alle.
17. Puuhellan luukut paikoilleen. Uuniluukussa pitsi, joka antaa luukulle aika kivan pinnan.
Keittiön kaapit paikoilleen:)
... vielä johto piiloon...
  10. Valmistin kulmaan kotelon vanerista ja päällystin sen samalla tavalla, kuin puuhellan.
 


Budjetti tällä hetekellä: 
Puutavara runkoon 50€  
Muuntaja 22€  

valaisinkisko 12:sta johdolle 9,65€  

sähköjohdot 6kpl:tta 16.50€  

4 ovea  33,95€  

2 nukkea 14,40€ 

spraymaalit 2kpl:tta ovien ja portaiden maalaukseen n.10€  

askartelumaali 5.90€  

valkoinen kalustemaali Helmi himmeä 0,25l sisäseinien pohjamaalaukseen 9,25€ Bilteman sytyketikut 3 pakettia lattioihin ja nukkekodin ulkoverhoiluun, sekä kalusteisiin 17,70€ 

kaksitasoiset portaat 21€  

portaat 11,90€ 
Osmo puuvaha 13,90€
Tulostuspaperi tapeteille 5,90€

Uritetut kaiteet 4€

Pikku pylväät 2,80€

Isot pylväät n. 13€

Led valot 2kpl:tta 20€

Musta askartelumaali 5,90€

Lukkolevy 5€

Vaneri 150cmx45cm 20€

Vetimet oviin 3,90€
Keittiön hana 4,20€
Keittiön vetimet 3,65€

Yhteensä: 319,50€

My dollhouse kitchen is almost ready. Still need to do  uppercabinets, coocer hood and some tiling.

6 kommenttia:

 1. Ou jee, KIITOS ideasta!! Näinhän minä sen keittiökalustuksen teen. Täytyypä alkaa seuraamaan mitä ideoita sinulta pukkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anita:)

   Ihanaa jos voin olla avuksi ja ideoita otetaan aina vastaan myös tännepäin:)

   Poista
  2. Hei! Osuin sattumalta sivuillesi, kun etsin ohjeita munakennon jalostamisesta kattotiiliksi. Oi, miten hienoa työtä olet tehnyt! Näitä sivuja tulen seuraamaan antaumuksella. Ja kiitos, kun jaat ohjeita meidän muidenkin iloksi. Näin se hyvä kiertää. Onnellista uutta vuotta! Kristiina nukkekoti Rauhaniemestä.

   Poista
 2. Unohtui kysyä noiden munakennotiilien kokoa. Minulla on katon päällystäminen edessä, ja olen pitkään miettinyt, mistä sen tekisin. Tämä munakennoidea kuullostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Tervetuloa seuraamaan nukkistelujani:) Puuhellan "tiilet" leikkasin koosssa 1,5cmx0.7cm. Olisivat voineet ehkä olla pienemmätkin, mutta omaan silmään tuo koko näytti hyvälle 1:12 nukketalossani. Itsekin hamstraan parhaillaan munakennoja, joista olisi tarkoitus työstää sokkelin liuskekiviverhoilu ja mahdollisesti myös kattotiiliä, eli aika paljon saan niitä vielä laittaa talteen, koska yhdestä munakennosta tulee tuolla tekniikalla aika vähän materiaalia. Jossain joku oli muusanut munakennot veteen tehosekoittelimella ja pellillä kuivattu isompi "lätty" kerralla. Itsekin tuota tekniikkaa yritin, mutta taisin laittaa liikaa vettä, enkä saanut jauhettua niitä silppuja tarpeeksi hienoksi. Lopputulos oli kaamean möykkyinen ja vetinen.

   Poista
 3. Your lower cabinets and the stove are FABULOUS! I love the way you have added texture to the iron door of the cooker and given you cabinetry and your sink a clean, fresh look to go with your blue patterned walls!
  Beautifully achieved! :D

  elizabeth

  VastaaPoista