perjantai 11. joulukuuta 2015

Rustiikkinen keittiön lamppu/Rustic kitchen lamp

3. Seuraavaksi tein pallon kannan ympärille "sormuksen", jonka alle liimasin ripustuslenkin. Käytin materiaalina metallista tölkkiä. Tölkin sisäpinan väri oli juuri oikea ja sopi hyvin maalien kanssa yhteen.
 4. Löytämästäni mustekynästä päätin siis tehdä tuon ripustus pidikkeen...en tiedä mikä on oikealta nimeltään:)...Leikkasin metalli sahalla kynästä pätkän haluamastani kohdasta ja hioin rösöjä kynsiviilalla. Kynä oli materiaaliltaan muovia...

 5. Pahvista leikkasin pienen palasen, joka oli pituudeltaan tuon kynän halkaisijan kokoinen ja maalasin hopealla askartelumaalilla. Tuohon kohtaan kiinnitin siis lampun ketjun roikkumaan. Tässä vaiheessa en kuitenkaan vielä liimannut tuota pahvia kiinni muovikantaan.

 6. Ensin siis liimasin kynästä leikatun muovikannan keittiön kattoon ja vedin sähköjohdon siitä läpi. Tämän jälkeen liimasin pahvinpalasen paikoilleen ja odottelin, että liimaukset ehtivät kuivua kunnolla.
 7. Kiinnitin ketjun lampun varjostimeen ja tarkistin, että ketjun pituus on sopiva. Avasin ketjun silmukan keskeltä ja ylhäältä  pihdeillä. Pujotin ylimmäisen avatun silmukan pahvin ympäri.

8. Tämän jälkeen suljin  ylimmäisen silmukan ja pujotin johdon keskeltä avatun silmukan läpi ja vedin varjostimen sisään. Suljin myös keskimmäisen  silmukan.
Rustiikkinen valaisin paikoillaan ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Nyt pitäisi keksiä jokin ratkaisu myös muiden lamppujen tekemiseen, sillä valojohdot on laminaattien alla...se tekee tästä varjostimien valmistamisesta hieman haastavaa. Nukketalon sisällä kun ei ole paljon tilaa työskennellä:)


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Minna
   Tuo kiinnityspidike ei onnistunut niin hyvin ja lähikuvassa näyttää melko kaamealta, mutta katselu etäisyydeltä, kun nukkekotiin kurkkii, niin virheitä ei onneksi näe:)

   Poista
 2. Hei Katajamäki,
  Mikä loistava lamppu. se sopii mainiosti keittiöön! Hyvin tehty ja kiitos selittää miten teit sen.
  Iso halaus,
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Giac
   Lampusta tuli ihan kiva, vaikka sen valmistaminen ei mennyt niin helposti, kuin aluksi luulin. Ongelmia oli melko paljon matkan varrella. Hauskinta tässä blogin pitämisessä on juuri se, että voi jakaa muille harrastajille ideoitaan ja saada myös huikeita ideoita muilta ministelijöiltä:)

   Poista