lauantai 27. helmikuuta 2016

Kaarevat portaat pahvista/Curved staircase made of cardboard...


Tervetuloa seuraamaan blogiani uudet jäsenet:)
Tämän kertainen projekti vaati mielettömästi kärsivällisyyttä, mittailuja ja  mittailujen tarkistuksia ja pähkäilyä...Päätin tehdä ensimmäiseen kerrokseen kaarevat portaat pahvista. Inspiraation portaisiin sain seuraamastani blogista, jossa on valmistettu huikeita portaita ja koristeellisia paneeliseiniä. http://englishmanordollhouse.blogspot.fi/ Kiitos Ciac! Olin aikaisemmin ostanut puuvalmiina kierreportaat, mutta niiden mitat veivät liikaa tilaa ruokasali/kirjastohuoneesta. Materiaalina on erittäin hyväksi havaittu puupahvi 1mm:n ja 2mm:n vahvuisena.


Wellcome to follow my blog new members:) I decided to make curved staircase to my dollhouse. I used cardboard, which I have found to be a very good material for all kinds of craft in...Inspiration to these staircase came from Ciac, who makes awsome staircase and beautiful panel walls, Thank you Ciac:)
  Kuvia työvaiheista on todella paljon. Toivottavasti ne puhuvat puolestaan ja kertovat miten portaat valmistuivat. Ensimmäinen työvaihe tietenkin oli päättää portaiden korkeus ja jyrkkyys...

 I took so many pictures about making those staircase. I hope the pictures will show step by step how i built them. First thing  you need to do is decide the height and slope.
 

Sovitin portaita ja minua häiritsi tuo tyhjä ulkonurkka, joten päätin tehdä siihen tasanteen.

When i was testing stairs to the dollhouse, that empty outer corner was  bothering me, so i decided to make landing there...


 Porraskaiteet valmistin grillitikuista. Kiersin yhteen 4 tikkua ja maalarinteipillä kiristin yhteen. Puuliimaa levitin pintaan 2 kerrosta ja Voila, tikut jäivät kierteelle yhteen ja näyttivät aika kivalle:)

I made those stair towers using grillsticks.  I toured four stick together and spread glue to the surface two layers.


 Sähköjohdosta tein kaiteen ja valokuvapaperille printattuja kuvia leikkasin paneelin koristeeksi. Portaiden taakse tein myös pienen naulakon. Kun kaikki osat olivat paikoillaan pohjustin portaat kahteen kertaan Gessolla ja hioin välillä, lopuksi maalasin ne matta valkoisella spraylla.

I made the railing of electric wire. Those panel patterns was made of printed images using photo paper. When all parts was in place i painted stairs with Gesso and then spray paint.


 Portaisiin halusin lisäväriä ja päätin tehdä printtejä samasta tapetista, jota huoneen seinässä on. Kuvankäsittelyohjelmalla muunsin tapetin eri sävyisiksi .

I wanted to add some colors, so i used the same wallpaper print,
which is already in place in the room.
I changed colors with
image processing program.


Portaat ovat valmiit, mutta eivät vielä paikoillaan. Seuraavassa jutussa esittelen portaat asennettuna ja muitakin juttuja, joita olen huoneeseen valmistanut.

Curved staircase are now ready, but not installed yet. Next time i will show staircase in place and some other stuff i have made.
19 kommenttia:

 1. Not actually a spiral staircase, that would turn round back on itself by 360 degrees. Its a curved staicase

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elbey!

   Thank you that you noticed my mistake, those are curved not spiral staircase:)

   Poista
 2. Good job! I love the decorative wall accents. Very creative!

  VastaaPoista
 3. Wou. Jälleen upeaa suunnittelua ja toteutusta! :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit ovat! Taitavasti suunniltu ja toteutettu. Ilo silmälle.

  VastaaPoista
 5. Olet taitava kauniit portaat ja taitavasti suunniteltu ja toteutettu

  VastaaPoista
 6. Kätevä olet ja hienosti oot toteuttanu portaat. Taidan ottaa oppia sinulta omiini! 😊

  VastaaPoista
 7. brilliant, I enjoyed seeing the progress

  VastaaPoista
 8. Upeat portaat -olet todella taitava! Nuo värikkäät nousut ovat ihanan värisiä.

  VastaaPoista
 9. Hei Lea,
  Vau! portaikko on upea! Se on niin kaunis ja käyrä on suuri ... En voi uskoa, että luonut niin ihana portaikko pahviin. Bravo ystäväni! Se on tyylikäs ja tarkka. Sinä todella teki hienoa työtä! Kiitos ystävällisistä sanoista. Olen iloinen innoittanut voit tehdä niin hämmästyttävä portaikko. Olet hyvin lahjakas ja en voi odottaa nähdä enemmän.
  Iso halaus
  Giac

  VastaaPoista
 10. Voi mieletön miten hienot portaat ja mikä työ niissä on ollut. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 11. Aiva mahtavia rakennelmia olet taas tehnyt! Nuo portaat ovat upeat!! Ja väritys hieno idea. Samoin väliseinä. Mistä tuollaista puupahvia voi ostaa?
  Mukavaa päivää sinulle ja perheellesi!
  Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kristina

   Olen ostanut puupahvin Värinappi askarteluliikkeestä Hyvinkäältä. Myydään suurina levyinä, oisko koko jotain 50x70? Paksuuksia löytyy 1mm ja 2mm. Hinta n 4€/6€, eli myös aika edullinen. Todella hyvä materiaali ja tukeva, käytänkin mieluusti sitä silloin kun välineet eivät riitä vanerin/puun leikkaamiseen. Gessolla saa vielä lisää lujuutta ja hyvän pohjan maalille, vaikka kyllä sitä voi maalata hyvin ilman Gessoakin.

   Poista
 12. These are awesome!
  Your pictorial is very clear. Thank you for sharing.

  VastaaPoista
 13. ABSOLUTELY BEAUTIFUL!!!!
  I Love the added landing and the applied designs on the risers and on the walls! BRAVO!

  elizabeth

  VastaaPoista
 14. Teit hyvää työtä, mittakaava, kellarissa, takki ripustin. . . kaikki työ on loistava. Kiitos opetusohjelma. . . hyvä luomuksia !!

  VastaaPoista