keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Minimaraton:Pesukone/Washing machine...

Päätin myös ottaa osaa Minimaraton haasteeseen, mutta en aloita mitään uusia juttuja, vaan tavoitteena on saada kaikki keskeneräiset Willa Helmiinan kalusteet, pikkuesineet ym. valmiiksi ennenkuin vuosi vaihtuu. 1:1 elämässä pian tapahtuva muuttorumba laittoi myös vauhtia tähän haasteeseen, sillä onhan se helpompi pakata valmiita esineitä, kuin miljoonissa osissa olevia... eipä ainakaan osat pääse hukkumaan.

Ensimmäiseksi työksi nappasin kylpyhuoneeseen tulevan pesukoneen. Rungon olin tehnyt jo kuukausia sitten, mutta viimeistely oli jäänyt kesken.Rungon ja etupaneelin tein 2mm:stä puupahvista. Tätä pahvia on helppo kuoria kerros kerrokselta esim. tapettipuukon avulla. Etupaneelin yläosaan "kaiversin"  hieman muotoja ja kädensijan pesuaine säiliöön.


Maalasin pesukoneen ensin Gessolla ja hionnan jälkeen kiiltävällä spraylla. Puupahvista leikkasin renkaan etupaneeliin ja päällystin foliolla erikeeperillä. Folio on helppo saada todella kiiltäväksi ja tasaiseksi esimerkiksi hammastikun avulla, jota hierotaan lappeellaan foliopintaan. Etupaneelin reiän taakse liimasin kalvon. 

Pesurumpu valmistui lämpökynttilän tuikkukiposta jonka reiítin ulkopuolelta neulalla. Rummun kiinnitin pikaliimalla paikoilleen.

 Ensimmäinen keskeneräinen homma siis valmis. Olisihan tämän voinut vielä siistimminkin tehdä, mutta saa kelvata. Pesukone kuitenkin jää kylpyallastason alle, eli osittain piiloon.Kiitos edellisen jutun kommenteista ja kiva kun kävit kurkkimassa:) Ai niin...muuttohommien vuoksi teen pian työlaatikon tyhjäyksen ja sieltähän löytyy melkoinen määrä kaikenlaista itsetekemääni tavaraa, tekstiiliä ym. Ne on näitä kokeilujen sivutuotoksia. Eli pian laitan arvonnan pystyyn ja paljon tavaraa lähtee uudelle omistajalle!

 I have so many unfinished work in my dollhouse, so I decided to make them all finished
before the year changes. My first project was
washing machine.
Thanks for visiting, see you soon:)


3 kommenttia:

 1. What a wonderfully handcrafted washing machine. I am still in awe at how you always create everything from scratch! :)

  Come and have a look at Fudge's new house in Riverside, if you like. :)

  Kind regards,
  Nina

  VastaaPoista
 2. Just hyvä logiikka saada vanhat valmiiksi; Pesukoneesta tuli oikein hieno! :)

  VastaaPoista
 3. Hei Lea,
  Se näyttää ihmeellinen. Teitte loistavaa työtä! Olen hyvin vaikuttunut luovuutta ja realismia työsi.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista