sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Moderni keittiö pahvista /Modern kitchen made of cardboard...

Tässä muutama työvaihekuva Seinäjoen nukkekotinäyttelyyn tekemääni kaksioon. Moderni keittiö...


Kaapistot tein kokonaisuudessaan puupahvista, yhdistellen 1 ja 2 mm:stä. Kaasuhellan ritilän ohjeen löysin täältä http://1inchminisbykris.blogspot.fi/search/label/stainless%20contemporary%20range
 

Käsittelin osat Gessolla ennen spraymaalausta. Oikealla oleva korkeanpi kaappi on jääkaappi juoma-automaatilla.


Spraymaalasin kiiltävällä mustalla kaapit ja kodinkoneet kromispraylla.
Liesituulettimeen pohjaan liimasin hopealla askartelumaalilla maalatun tyllin. Ympärille pahvikehykset ja lamppu on vanupuikon varresta. Pienistä nauloista tein nappulat tuulettimen etuosaan.


Mikroaaltouunin "lasi" on kalvoa, joka värjäytyi mustaksi maalatessani kaapit. Maalaessani spraymaalilla peitän lattian suurella määrällä sanomalehtiä ja maalattavien osien alle laitan aina kalvoa, jotta osat eivät liimaudu paperiin.


Välitilan tiilet tein muropaketin pahvista. Maalasin pahvia eri ruskean ja valkoisen sävyillä ja leikkasin tapettipuukolla laatat omiin astioihin, jotta värit eivät sekoitu. Springles purkin kansissa voi helposti säilyttää pikkuosia ja käyttää myös kertakäyttöisinä maalin sekoitus astioina.


Tällä kertaa tein laatoituksen täysin ilman saumausta. Ladoin laatat tiiviisti yhteen ja lisäsin kromispraylla maalatun boordin tiilien väliin. Ennen seinään laittamista liimasin laatat ohuelle pahville ja valmiin laatoituksen kokonaisuudessaan seinälle.
 

Keittiö näyttää ehkä monimutkaiselta, mutta oli todella helppo valmistaa. Puupahvi on todella helppo ja monipuolinen materiaali, sitä on helppo muokata, leikata, liimata, hioa ja maalata;)

Here are a few phases image about my modern kitchen, whom I made the exhibition. the material is cardboard,
as usual.
cardboard is really easy to customize to your liking.
Spray paint gets really beautiful surface and with  chrome Spray you get a authentic-looking steel surfaces.

Terkuin/Best Regards:Lea

9 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä keittiön vaihekuvat. Hieno moderni keittiö :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Olet taitava. :) Mistä tuota puupahvia voi ostaa? Itselläni ei vielä ole nukkekotia, mutta suunnittelen sen rakentamista ja sisustamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut puupahvin Hyvinkään askarteluliikkeestä. Värinappi ainakin myy näitä todella suurina levyinä 1mm:n ja 2:mm vahvuisina. Pahvin toinen nimi saattaa olla voimapahvi, mutta ainakin tuolla myydään puupahvina. Hinnat 4-6€ vahvuuden mukaan. Kerroksittain pahvia liimaamalla saa myös hyvin leikin kestäviä kalusteita. Liimat ja maalit kuivuvat nopeasti ja pinnan voi käsitellä myös oikealla kalustemaalilla.

   Poista
 3. Taas upea kokonaisuus ja hyviä ideoita! Tuuletin on hieno ja laattaseinä...

  VastaaPoista
 4. Hyvä että annat näillä puupahvikalusteilla uskoa sellaisille askartelijoille joilla ei ole puumateriaalia tai välineitä sen työstämiseen. Sinulla on taidot tehdä hienoja ratkaisuja, kiitos jakamisesta.

  VastaaPoista
 5. That is a really wonderful modern kitchen!! I love it!

  VastaaPoista
 6. This is so awesome. Your use of card stock is stunning.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 7. You can't even tell it's cardboard. It looks so incredible. You have so much talent!
  hugs♥,
  Caroline

  VastaaPoista