keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kristallivalaisin/crystal lamp...

Pitkä aika vierähti, ennenkuin pääsin askartelemaan. Muuttopuuhat ja remontointi uudessa kodissa on syönyt pahasti askarteluaikaa. Sain kuitenkin viimein jotain tehtyä, nimittäin ruokasalin kristallivalaisimen ja täytyy sanoa, että "synnytys tuskat" olivat melkoiset. Päässä pyöri liikaakin ideoita, joita en oikein saanut mitenkään järkevästi yhdistettyä. Ahaa elämys syntyi, kun löysin nuo "Kristalli nauhat" kangasliikkeestä.


Koska Willa Helmiinan katto valaisimien sähköt on vedetty rakennusvaiheessa lattia lankkujen alle, tuli valmistaa valaisin, siten että johto tulee valaisimesta kokonaan läpi. Valmistin lampun yläosan Fimosta, jonka keskelle tein reiän läpi. Taivuttelin rautalangat, jotka upotin suoraan Fimoon. Paistoin valaisimen uunissa rautalankoineen ja näin runko oli valmis.Maalasin lampun ensin kokonaan valkoiseksi askartelumaalilla ja lopuksi vielä kultaista väriä päälle. Tarkoituksena oli maalata valaisin vanhan näköiseksi, joten en edes yrittänyt tasaista maalipintaa. Rustiikkista lookkia siis haettiin.
 

Tässä nämä huikeat kristallinauhat, jotka osoittautuivat mielettömän hyviksi materiaaleiksi. Osittain joudun itse helmiä uudelleen punomaan, koska mm. pinkissä nauhassa ommellangat oli tehty niin lyhyiksi, etten saanut lankojen päitä solmittua. 


Hankalinta oli saada kristallit itse valaisimeen ja koska halusin niiden roikkuvan mahdollisimman vapaasti, taivuttelin ohuemmasta rautalangasta metallirenkaat, jotka liimasin pikaliimalla lamppuun. Kristallinauhoihin laitoin myös erilliset metallirenkaat, jotka pujottelin lampun renkaisiin ja pihdeillä puristin yhteen.
Lopuksi valmistin vielä kynttilät polymeerimassasta.


Olen älyttömän tyytyväinen lopputulokseen. Tavoitteena oli yliampuvan koristeellinen valaisin ja sitähän tuo on...ehkä olisi voinut vieläkin jotain lisätä? Vai mitä mieltä olette?Ruokasalin pöydälle ilmestyi myös hedelmälautanen. Fimosta aikaisemmin valmistamani hedelmät pääsivät viimein esille laatikoista pyörimästä. Ruokasalikin alkaa olla valmis. Toki vielä uupuu verhot (aikaisemmat lähti vaihtoon), matto ja rustiikkinen lipasto, tai kaappi...myös Willa Helmiinan julkisivun viimeistely kutkuttaisi ja parvekkeen ja terassin kukitus. Saa nähdä mitä seuraavaksi alan tekemään, nyt kuitenkin hilpaisen maalaamaan 1:1 lapsieni huoneen seiniä;) 

Kevät terkuin ja kiitokset ihanista kommenteista edelliseen juttuun <3


 I made this crystal lamp using  Fimo and wire. I am very happy with the result!

 Spring Regards: Lea

7 kommenttia:

 1. Hei Lea,
  Teitte loistavaa työtä kattokruunu. Se on kaunis ja näyttää täydellinen omassa ruokasalissa. Hyvin tehty.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 2. Ihana kristallivalaisin, ja koko ruokasali.

  VastaaPoista
 3. Todella hieno. Koristeellin mutta ei liikaa. Kristallikruunu on minullakin mielessäni pyörinyt. Tuo nauha on mainio idea, taidanpa ottaa vinkkiä, jos vain tuota löydän jostakin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kruunu kannatti nähdä vaivaa lopputulos kaunis.

  VastaaPoista
 5. Upea valaisin. Annoit taas hyviävinkkejä. Minä taas olen puuhastellut jääkaappi-postauksesi innoittamana jääkaappia insinööriopiskelijan asuntoon. Hitaasti se on edistynyt mutta kun on valmis, laitan siitä krediitit sinulle.

  VastaaPoista
 6. Your new Crystal Chandelier looks Very EXPENSIVE and Quite IMPRESSIVE! I am LOVING how it looks now installed in your dining room over the dinner table- Beautiful Work! :D

  elizabeth

  VastaaPoista
 7. Kannattaa ollakin ylpeä, valaisin on aivan huikea! Tykkään sen koristeellisuudesta, se on taiteellinen ja katseita kiinnittävä. Sellainen helminauha on mullekin uusi juttu, täytyy pitää kangaskaupassa silmät auki.

  VastaaPoista