lauantai 4. marraskuuta 2017

Kaasuhella ja liesituuletin valolla/Gas coocer and coocer hood with lights...

Keittiön remontti on takkuillut melkoisesti huonosti toimivien valojen vuoksi. Vanha valaisinkisko oli rikkinäinen ja osa pistotulpista tippui paikaltaan ihan itsekseen, eli jouduin tilaamaan uuden. Samalla tilasin muutaman lisävalon, jotta saisin vedettyä valot myös uuteen kaasuhellaan ja liesituulettimeen. Minulla oli siis hienot "sähkösuunnitelmat", mutta homma töksähti, kun uudet lisävalot temppuili ja saivat jatkuvasti aikaiseksi oikosulun, eli sulakkeita meni ja paljon... Onneksi kysyin neuvoa valojen korjaamisesta Facebookin Nukkekotiharrastajien ryhmässä ja sainkin aika nopsaan ohjeet kuvineen, miten valot tarkistetaan ja korjataan. Homma toimi ja nyt oikeastaan ensimmäistä kertaa koko nukkekodin olemassaolon aikana kaikki valot toimivat!Keittiö remontin taustalla oli myös uudenlainen järjestely kaapistoille, sillä sivutuotteena syntyneelle astiakaapille oli pakko saada paikka keittiöstä. Jääkaappi vaihtoi paikkaa. Päätyikkuna seinälle tein uuden  kaapiston paksusta pahvista. Hormi nurkassa, joka kätkee talon sähköt on sama, mutta valkoiseksi maalattu. Vetimet kaapeissa ja hana on myös vanhasta keittiöstä, mutta maalasin ne hopeamaalilla himmeämmäksi, muotoilin myös vetimiä hieman. Vanhat verhot saivat uuden muotoilun pitsistä ja hiuslakasta. Tapetit vaihtuivat. Uuden kaasuhellan ja liesituulettimen paikka tuli hormin viereen, jotten joutuisi vetämään johtoja liian pitkälle.


Tässä työvaiheita kaasuhellan valmistuksesta. Materiaalina 2mm:n puupahvi.

Kaasuhellan taustalevyyn tein aukon valolle.


Välilevyt uunia ja alaosan uunilaatikkoa varten. Kaiversin pahviin myös saranoille syvennykset.

 
Uunin ylälevyyn tein myös reiän valoa varten.


Uunin säätönupeille taustalevy, uunin sisäosaan ulkoseinille lisää pahvia, väliseinä isolle ja pienelle uunille, sekä jalkaosaan  hieman kaareva koristelista.


 Toinen kerros pahvia kaarevalla muodolla säätönuppien paneeliin, sekä samanlaisella muotoilulla uunin alalaatikko.Uunin luukkujen sovitus paikoilleen, muista jättää liikkumis/maalivara ympäriinsä.


Uunin säätönupit ohuesta pahvista. Perinteisellä rei´ittimellä nuppeja on helppo valmistaa kokonaisista ja puoliksi leikatuista pyöreistä pahveista.


Maalasin uunin ensin Gessolla ja lopuksi kiiltävällä pinkillä Helmikalustemaalilla. Uunin sisäosan maalasin mustaksi. Ovet maalasin erikseen ennen kuin kiinnitin paikoilleen. Uunin oviin liimasin pikaliimalla ohuet kalvot. Säätönupit saivat mustan maalin.


Kaasuhellan ritilät puupahvista ja hammastikuista.


Ritilöiden keskelle tein polttimot reiíttimellä, liimasin kaksi pyöreätä pahvia päällekkäin ja maalasin hopean harmaalla. Uuniluukkujen sisäosat maalasin mustaksi. Ohuesta aaltopahvista leikkasin palat uunin sisäosan seiniä varten ja maalasin mustaksi.Aaltopahvit liimattuna paikoilleen.


Pahvista hopeaksi maalatut vetimet uuniluukuille ja laatikolle, sekä hammastikuista uuniritilät. Uuniluukkuihin lisäsin vielä ohuesta pahvista hopeiset kehykset lasin ympärille.


Liesituulettimen valmistus pahvista. Runko on 2mm:stä puupahvia ja kaareva päälliosa muropaketin pahvia. Liesituulettimeen tuli myös valo, joten tein reiän johdolle ja putki on sisältä ontto. Putken saa parhaiten liimattua suoraan, kun asettelee sen liimauksen ajaksi seinää vasten teipillä. Putken liimauduttua leikkasin putken etuosaan vielä ohuesta pahvista suikaleen, jotta sain saumat piiloon. Tuulettimen alle tein tyllistä, pahvista ja kalvosta suojalevyn.


Siinä se uuni ja liesituuletin nyt "koreilee" ja valot toimivat loistavasti. Ihanaa, täällähän tuoksuu tuore pulla:) 

Nyt kun valot viimein toimivat voin jatkaa keittiö remonttia. Vielä pitää tehdä lisää kaapistoja ym.

Kiitos edellisen jutun kommenteille ja palaillaan!

Kitchen renovation is proceeding. The lights are finally working and a gas stove and a coocer hood with lights are ready. Next I will make more cupboards.

Best Regards: Lea


11 kommenttia:

 1. Olet sie vaan taitava 😍. Ei uskoisi pahvista tehdyiksi. Tykkään myös väreistäsi. Kertakaikkisen upea totetus ❤️

  VastaaPoista
 2. Ihana keittiö! Taitavasti tehty hella! :) <3

  VastaaPoista
 3. Hella ja tuuletin on todella taidokkaasti toteutettu! Kivalta näyttää koko keittiö!

  VastaaPoista
 4. Great oven! :) So many details and even light and opening doors!

  VastaaPoista
 5. Hei, Lea! Remontoitu keittiö on erittäin viihtyisä! Valitsit niin ihanat kukat. Olen iloinen, että ratkaisit ongelman valaistuksella. Hugs, Julia

  VastaaPoista
 6. Hei Lea,
  Tämä on yksi parhaista projekteista koskaan. Ne näyttävät täydellisiltä ja realistisilta. Brvo!
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 7. Hieno keittiö ja varsinkin hella!

  VastaaPoista