tiistai 13. maaliskuuta 2018

Lunbdy Stockholm: Pinnat uusiksi/Lundby Stockholm renovations...

Lähes 3 vuotta sitten ostin Lundby Stockholm Kartano nukkekodin ja vasta hiljattain sain aikaiseksi alkaa remontoida taloa. Alkuperäinen suunnitelma oli "kunnioittaa vanhaa" ja rakentaa taloa 70-luvun tyylillä. Mieli kuitenkin muuttui ja päätin "räjäyttää" talon täysin. Taloa mittaillessa päätin käyttää 1:14 mittakaavaa, näin talon huonekorkeus on normi 244cm.

Päätin remontoida talon purkamatta sitä osiin, eli kaikki muutostyöt tein kokonaiseen taloon. Ensimmäiseksi poistin talon sivuikkunat ja mieheni avustuksella tehtiin monta uutta ikkunaa taustalevyyn. Ideana on rakentaa talon taakse kaksoisseinä, eli nykyisen seinän taakse tulee vielä toinen seinä nykyistä noin 5cm kauemmas. Uuteen seinään kiinnitän maisemakuvat, joita kiertää ledvalonauha. Tällä tavalla saa hauskasti luotua illuusion, että talon takana on puutarha ja aurinko paistaa. Samalla tekniikalla olen tehnyt myös tyttärelleni Barbietalon. 

Alkuperäiset sähköt sai väistyä uusien tieltä, sillä päätin käyttää valaistukseen 1:12 nukkekodissakin käyttämiäni polttimoita ja valaisinkisko sarjaa. Kattovaloille onkin jo melkein kaikille paikat tehty, mutta vielä tulee lisävalaistusta seinä/jalkalamppuihin. En rakenna kaksoisseinää paikoilleen, ennen kuin kaikki sähköt on vedetty. Kaikki tumman ruskeat muovilistat ja väliovet maalasin mustalla sprayllä ennen kuin aloitin tapetoimaan. Huoletta sai sprayta käyttää, kun kaikki pinnat meni uusiksi. Tämän jälkeen maalasin katot valkoiseksi.

Yläkerran makuuhuone sai kokolattiamaton kaitaliinasta. Sen alle oli helppo sujauttaa alakerran olohuoneen kattovalaisimen piuha. Tapetti on Ellie Cashmanin mallistosta. Hänellä on huikeita tapetteja ja koska en todennäköisesti sellaista ikinä oikeassa elämässä saa, niin ainakin minimaailmassa. Huoneen verhot ovat vielä keskeneräiset.


Lastenhuoneen alkovi syvennyksestä poistin muovikaaren ja huoneesta tuli heti tilavampi. Tässäkin huoneessa on kokolattiamatto.
Alakerran keittiön ja ruokailuhuoneen seinä poistui ja tila on nyt avoin keittiö. Kattoparruun tulee kaksi industrial tyylistä valaisinta ja sen alle saareke. Sivuikkuna poistui ja tilalle tuli kaksi uutta ikkunaa. Erkkeri ikkunan eteen ajattelin laittaa ruokapöydän. Kaapistot tulevat kiertämään oikealle sivuseinälle ja osittain pienemmän ikkunan alle. Tavoitteena on tehdä moderni keittiö. Lattian kanssa takkusin aikani ja muutin mieltä väri ja materiaali valinnoista. Nyt on viimein lattia valmis, jossa yhdistyy saumattomasti mustavalkoinen marmori, mustalaatta ja lankkulattia. Keittiön ja olohuoneen kaariovi lähti myös pois ja tilalle tuli moderni ovi-aukko, joka on kuitenkin vielä kesken...

Olohuoneen takan kanssa olen nyt takunnut pariin otteeseen ja olenkin valmistanut kaksi takkaa, toinen rapattu ja tämä kuvan kivitakka, joka on valmistettu oikeista kivistä. En kerta kaikkiaan osaa päättää, kumpi tuohon tulee.  Takkaan on upotettu myös peili, mutta se näyttää todella oudolle kuvassa. Tämäkin takka on keskeneräinen...Olohuoneeseen tuli myös moderni lähes lattiaan ulottuva ikkuna.

 Alkuperäiset valkoiset (kellastuneet) portaat saivat modernin ilmeen mustalla spraylla ja sytyketikuista tehdyistä askelmista. Kaiteet tein grilli-ja rakettitikuista. Myös portaiden taakse tuli ikkuna.Näissä kuvissa käytin ikkunoiden takana vain irtopapereita, eli varsinaiset valaistut maisemat puuttuvat vielä. Nyt päätinkin laittaa tämän talon hetkeksi sivuun ja tehdä jotain ihan muuta, ehkäpä tuo takankin kohtalo (ja moni muu) selviää sitten.

Alla kuva Barbie talosta.Terkuin: Lea

I started renovating a doll house Lundby Stockholm 
estate. the house is from the 70s. I decided to make the house modern, so all surfaces were renewed.

Best Regards: Lea


4 kommenttia:

 1. Näyttää tosi upealta. Ihanat tapetit ja kaunista on muutenkin. Kyllä on hieno muodonmuutos.

  VastaaPoista
 2. Hei Lea,
  Huoneet ovat kauniita. Rakastan valitsemasi "luonto" taustakuvia ja jokainen huone on kauniisti viimeistelty.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 3. Hienot tapetit. Portaan on kauniiati toteutettu. T. Jaana

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs pikkukoti. Löysin tänne juuri ja jäin. :-) Tervetuloa visiitille blogiini. Terkuin Katja

  VastaaPoista