lauantai 30. maaliskuuta 2019

Lundby Kartanon uusi elämä/Renewed dollhouse...

Kyllä tätä Lundby Kartanon uutta modernia ulkonäköä on nyherretty hiljalleen monta, monta kuukautta. Paljon on ollut vastoinkäymisiä matkassa, mutta myös lopulta onnistumisen riemua. Helpompaa olisi ollut rakentaa talo kokonaan alusta lähtien itse, kuin yrittää näitä vinoja seiniä ja lattioita oikoa. Tapetitkin ovat vaihtuneet lukuisia kertoja, Aluksi takkuilin, kun en meinannut löytää mieleisiä millään ja lopulta tapettien vaihtoon oli syynä puikkoliima...juu älkää liimatko puikkoliimalla tapetteja, sillä ne lähtevät irti hyvin nopeaan. Liisteri on ehdottomasti paras siihen hommaan, jopa tulostettujen tapettien kanssa. Pitää vain panostaa hieman laadukkaampaan ja paksumpaan tulostuspaperiin. Tämä Rabarberi tapetti on nyt sitten lopullinen keittiön tapetti ja samainen tapetti tulee omaan keittiöönikin, tapetit onkin jo tilattu.


Keittiö sai uusien tapettien myötä myös tiiliseinän. Tiilet tein munakennopaketin pahvista ja maalasin akryyliväreillä. Saumaukseen käytin oikeaa saumausainetta. Rappauksen tein puukitillä. Hylly on myös saanut viimein täytettä. Ihania 3D tulostettuja Mariskooleja  ja aiemmin hankittu Aalto vaasi. Kahvikupit tein itse Fimosta ja kovasti yritin tiettyä mallia jäljitellä.


Talon taakse olen rakentanut kaksoisseinän, jossa on tulostetut maisema kuvat, joita kiertää led valaistus. Kahden seinän välissä on juuri sen verran tilaa, että olen istuttanut sinne myös pensaita. Tarkoitus olisi tehdä vielä koivu tuon erkkeri ikkunan taakse. Saarekkeella on 3D tulostettu Urna maljakko, joka on kauniin vihreä. Valitettavasti kuva jäi hieman epätarkaksi. Saarekkeen ääreen pitäisi vielä tehdä baarijakkarat ja mustan valaisimen alle tulee ruokapöytä.


Kaksoisseinä antaa talolle huikean valaistuksen ja puutarha näyttää todella realistiselta!


Myös olohuoneen edellinen tapetti oli alkanut irtoilemaan, joten tapetti lähti kokonaan vaihtoon...tämä tapetti löytyy jo myös meidän kodista... Portaat ovat remontissa vielä. Päätin tehdä uudet kaiteet, sillä edelliset osoittautuivat liian heppoisiksi. Myös portaiden alla ollut tyhjä tila on laitettu umpeen. Ja mitäs itse talon asukkaille kuuluu? No haikara näyttää käyneen! Ostin tuon ihanan poika vauvan Soile Touralta. Vauvan ei ollut alun perin tarkoitus tähän taloon tulla, sillä talo on 1:14 koossa ja vauva 1:12...mutta on se niin söpö, eikä pienet mittaheitot nyt haittaa. Rebeccalla ja Robinillä on pieni, hieman potrempi poika. Onnellinen tuore isukki ja vielä nimetön vaavi.Makuuhuone sentään on pysynyt ihan samanlaisena alusta asti...tämä tapetti minulla olisi, mikäli olisi siihen varaa...eli nyt vain minikoossa.


Talon ulkomuoto on kokenut melkoisen muutoksen. Olen käytännössä tehnyt kokonaan uudet kuoret vanhan päälle. Kattokin on saanut lisäosat, kuvassa oikealla näkyy pienempi lisäkatto. Taloa kiertävät muovilistat olen maalannut ja osittain peittänyt puutikuilla. 


Parveke on saanut täysin uudet pinnat ja muovikaide vaihtui puiseen. Ruskeat ovet on maalattu mustaksi. Karsastan muovia siinä määrin, että olen pyrkinyt peittämään kaikki mahdolliset muoviosat puulla.


Seuraavaksi pitää viimeistellä irroitettava julkisivu seinä:)

 Ihanaa kevään odotusta kaikille!
Little progress has been made with this house But there is still a lot to do. Spring has come and it's wonderful!


6 kommenttia:

 1. Talo on todella viehättävä ja suorastaan upea! Minulla on sama kartano, mutta sen hyvin perinteisessä asussa ja ulkomuodossa suoraan 70 -luvulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänkin talon oli alun perin tarkoitus jäädä 70-luvulle, mutta kun selvisi miten huonossa kunnossa talo lopulta olikin, niin päätin tehdä täysrempan:)

   Poista
 2. Hei Lea,
  Tämä on kaunis työ. Koko kartano on niin hyvin tehty, mutta olen rakastunut keittiöön. Se on niin hyvin tehty ja pidän sen pohjapiirroksesta hyvin paljon.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much Giac. I have to say, that kitchen is my favorite room in this house too, mainly because of colors and materials. Yellow and light wood are lovely<3

   Poista
 3. How Marvellous!!! You kitchen makeover is PERFECT for this Lumby House and the brick wall and the new wallpapers are FABULOUS!!!
  I hope the young couple and their baby will be happy living here and I look forward to seeing how they settle in and make this house their permanent home.

  VastaaPoista