perjantai 16. lokakuuta 2015

Ilmaiset tapetit/Free wallpapers

Löysin ihania ilmaisia tapetteja muutamalta sivustolta. Valinnan varaa oli melkein liikaakin ja koe tulostuksia tuli tehtyä melkoisesti. Tapettimalli kopioitiin suoraan sivustolta omalle koneelle, jonka jälkeen ne vain tulostettiin. Muutamaan tapettiin muutin sävyjä kirkkautta ja kontrastia säätämällä kuvankäsittelyohjelmalla. Alla oleva tapetti oli alunperin vaaleansininen, mutta tein siitä tummemman. Olin lukenut jonkun nukkekoti blogista, että näissä tapeteissa olisi ollut ongelmia kuvion tarkkuuden kanssa. Itse en ongelmaan törmännyt, vaikka tulostin erilaisia malleja toistakymmentä, ehkä vika oli tulostajan tulostimessa...Tulostin tapetit koossa 12,7cmx 17,8cm ja ruksi ruutuun "crop to fit" , jolloin tapetin kuvio tulostui juuri nukkekotiin sopivassa koossa. Tulostuspaperina käytin Upm Digi Color laser 120g:sta paperia, jota oli todella helppo työstää. Paperi ei repeillyt, vaikka joudun joitain paloja irrottamaan ja uudelleen kiinnittämään, eikä venynyt, kupruillut, saati tuhrannut värejä, kun muisti aina välillä kuivata kätensä pyyhkeeseen. Kiinnitin tapetit liisterillä, joka hitaan kuivumisen takia antoi myös enemmän työstöaikaa. Tapetit tulostui siis  pienissä paloissa ja tapetointi oli melkoinen palapeli. Kuvion kohdistamisen tein laittamalla paloja reilusti päällekkäin, eikä sitä huomaa lainkaan. Paloja ei voinut kohdistaa oikealla tapetointi tekniikalla, sillä siinä kohdin, missä tapetin kuvio loppui uupui aina muutama milli kuviosta. Alakerran aula/oleskelutila ja keittiö on sinisävyinen.
 

Kuvassa vielä suuret kaksitasoiset portaat, jotka ehtivät saada matonkin pintaan. Sittemin ne ovatkin jo saaneet "häädön" ja päätin rakentaa itse järkevämmän kokoiset...Keittiön kulmassa roikkuu valaisinkiskon johto, joka odottaa läpivientiä lattian läpi sokkeloon piiloon. Sokkelon vielä puuttuessa en ole sitä vielä koteloinutkaan.


Makuuhuoneen tapetti on syvä punainen ja siinä on pieniä vaaleanpunaisia ruusuja. Todella ihana ja yllätin itsenikin valitsemalla punaisen tapetin!


Olohuoneessa on värikäs lintutapetti. Todella pieni kuvioinen ja silmät menivät ristiin tämän kuvion kohdistamisessa, mutta lopputulos on loistava ja olen tyytyväinen valintaani. Tämä tapetti olikin ensimmäinen, johon ihastuin.Lastenhuoneen tapetin sävyä olenkin muuttanut melkoisesti. Alkuperäinen väri oli harmaa-turkoosi, mutta korvasin harmaan kirkkaan pinkillä. Kattohirret ovat myös saaneet maalin pintaan, mutta itse katto puuttuu vielä. Tapetointi olisikin ollut tosi hankalaa katon alla noiden vinojen muotojen vuoksi. Kattohirsien kiertamisessäkin oli jo haasteensa.


Tässä linkit sivuille, joista tapetit löytyi http://www.jennifersprintables.com/printables1.html


Budjetti tällä hetekellä: Puutavara runkoon 50€  
Muuntaja 22€  
valaisinkisko 12:sta johdolle 9,65€  
sähköjohdot 6kpl:tta 16.50€  
4 ovea  33,95€  
2 nukkea 14,40€ 
spraymaalit 2kpl:tta ovien ja portaiden maalaukseen n.10€  
askartelumaali 5.90€  
valkoinen kalustemaali Helmi himmeä 0,25l sisäseinien pohjamaalaukseen 9,25€ Bilteman sytyketikut 3 pakettia lattioihin ja nukkekodin ulkoverhoiluun, sekä kalusteisiin 17,70€ 
kaksitasoiset portaat 21€  
portaat 11,90€ 
Osmo puuvaha 13,90€
Tulostuspaperi tapeteille 5,90€

Yhteensä:242,05€


4 kommenttia:

 1. Todella mukava seurata blogiasi. Hyvä kun kerrot tarkasti tekotavat. Materiaalikulujen seuranta on kanssa ihan hyvä juttu!

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) Aluksi mietin, että viitsinkö laittaa budjetista mitään, jos se vaikka ärsyttää joitakin...laitoin sitten kuitenkin, jotta itsekin pysyn vähän kärryillä, kuinka paljon rahaa olen törsännyt tähän touhuun. Totuushan on että, tähän saa rahaa uppoamaan mielettömästi, vaikka kuinka paljon yrittäisi kierrättää ja koko ajan pitää itseään toppuutella, ettei taas ostaisi jotain uutta :)...ja ehkä budjetti on hyvä juttu niille, jotka vasta harkitsevat tätä harrastusta. Osaavat sitten varautua kustannuksiin.

  VastaaPoista
 3. Hei! Onko sinulla tallella tietokoneella vielä tuota muokkaamaasi turkoosi/pinkin tapetin tiedostoa? Olisiko se mahdollista lähettää esim. sähköpostina tai saada tapetti näkyviin tänne blogiin? Olin itse katsonut myös sitä alkuperäistä turkoosi/harmaata tapettia, mutta tuo sinun versiosi on monin verroin upeampi. Omat atk-taidot ei oikein riitä värien muokkailuun.
  Kaiken kaikkiaan nukkekotisi on ehdottomasti suosikkini eri blogeista. Etenkin lattiat ja kylpyhuone ovat upeita! Todella tarkkaa ja kaunista jälkeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Tapetti löytyy...Voin laittaa sen sähköpostiisi, etten loukkaa tekijäinoikeuksia, näistä kun ei koskaan tiedä, jos tekijä suuttuu, kun olen sitä muokannut. Laita vaikka sähköpostiini viesti, niin vastaan siihen...T:Lea

   Poista