lauantai 3. lokakuuta 2015

Kollaasi unelmista/Collage my dollhouse dreams

20 vuotta sitten innostuin nukkekodin rakentamisesta, mutta opiskelijatytön budjetti ei siihen riittänyt. Tuntui myös hiukan turhalta rakentaa sitä vain itselleen. Nyt keväällä syntyneen pikkuprinsessan inspiroimana päätin toteuttaa tuon unelman. Minulla on toki myös kaksi poikaa, mutta pojillahan on ihan eri intressit, tai niin ainakin luulin. Yllättäin myös pojat 3 ja 6 vuotias innostui tulevasta nukkekodista ja haaveilevat myös, että pääsevät sillä leikkimään, tosin cormitti hahmoilla:) 

Selailin ja tallensin tietokoneelle Pinterestistä löytämiäni upeita kuvia nukkekodeista. Erilaisia variaatioita ulkonäystä ja ihanista pienistä yksityiskohdista sisätilohin. Suurimmaksi haaveeksi nousi portaat, suuret ikkunat, pylväät, parveke/terassi, koristelistat ja upea puutarha.

Ennenkuin aloitin mieheni avustuksella nukkekodin rakentamisen selvitin myös valmiiden nukkekotien "mekanismia" ja leikittävyyttä. Totesin, että kaikki ovat etujulkisivusta aukeavia ja leikittäessä julkisivun ikkunat ja ovet vedetään sivuun, eli tavallaan pois leikistä. Halusin ehdottomasti, että nuo elementit pysyvät paikallaan leikissä mukana. Tuntui että noihin malleihin olisi edes turha panostaa näyttävillä ikkunoilla ja verhoilla. Minä kun olen totaalisen hurahtanut verhoihin ja vaihtelen niitä omassa kodissakin hyvin tiuhaan. Nukkekodin tuli myös olla 3-kerroksinen, joka vaatii talolta melkoisesti tilaa ympärilleen.

Suunnittelun lähtökohtana olis siis valmistaa 3-kerroksinen nukkekoti, joka on takaseinästä kokonaan auki, jotta julkisivu seinä pysyy paikallaan ja koonsa puolesta lattialla pidettävä ja helposti liikuteltava, unohtamatta tulevaa puutarhaa.
Sisustuksen halusin olevan sekoitus maalaisromantista ja modernia. Aluksi ajattelin värien olevan vaaleat, mutta mieli muuttuikin ja päätin käyttää myös reilusti värejä. Tuleehan tuo kuitenkin pikkutytölle, joka varmasti pitää väreistä.

Tässä siis ideointia nukkekotiin, joka on kuitenkin jo aika pitkällä. Rakentaminen alkoi heinäkuussa ja tämä äippä on viettänyt lähes kaikki lasten päikkäri ajat nukkekodin ihmeellisessä maailmassa. 

I found these awesome dollhouse pictures from Pinterest. Here begins my journey to building dollhouse to my little daughter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti