perjantai 9. lokakuuta 2015

Lattiat ja portaat/Floors and stairs

Lattiamateriaalina käytin Bilteman sytyketikkuja. Tikut ovat 1,6cm leveitä 3mm paksuja ja sopivat loistavasti lankkulattiaksi. Lattioiden asennuksen yhteydessä kiinnitin myös välisenät paikoilleen. Lankut tulivat pituussuunnassa päätyikkuna seinästä ja seinät lankkujen väliin. Näin sain tuettua väliseinät puuliiman ja naulojen lisäksi myös lattialankuilla. Maalasin lattiat Osmo puuvahalla sävyllä MattaLumi. Käsittelin lattiat 2 kertaa ja käytin apuna harsoa. Vaha oli todella nopea levittää harson avulla ja koska seiniä ei ole vielä tapetoitu, ei haitannut vahan leviäminen myös seiniin.
Myös tilaamani portaat saivat maalin pintaan. Pohjamaalin tein valkoisella matta spraylla ja loppusilauksen valkoisella matta askartelumaalilla. Spraymaali oli vaikea saada kaidepinnoihin ympäriinsä, joten askartelumaalilla tein viimeistelyn. Ensimmäisen kerroksen kaksitasoiset portaat ovat aiheuttaneet melkoista päänvaivaa. Otin mitat nettisivuilta ja ohjeessa sanottiin, että portaat tarvitsevat 30cm huonekorkeuden. Valmistimme ensin nukkekodin rungon lattioineen ja sitten vasta tein tilauksen portaista. Kasattuani portaat kävi ilmi, että 30cm onkin liikaa portaille. Koska olin jo kasannut valmiiksi portaat en voinut niitä enään palauttaakaan. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi rakentaa itse lisää askelmia 3 kpl:tta. Nyt siis portaat ovat oikean mittaiset 30cm:n huonekorkeudelle, mutta lisätyt askelmat tarvitsevat vielä lisää kaidetta...ehkä. Portaat olivat myös kyljistä täysin avonaiset, enkä pitänyt niistä sellaisenaan, joten rakensin ohuesta vanerista kylkilevyt molemmille puolille ja sytyketikuista  listat ympäriinsä. Portaat ovat valtavat kooltaan ja syövät melkoisen tilan huoneesta, johon olin aikonut tehdä ruokasalin. Taitaa se nettisivuilla mainittu 30cm ollakin vaadittu huonesyvyys. Nyt siis pähkäilen jatkosta portaiden suhteen. pidänkö ne, vai valmistanko kokonaan itse uudet, jotka vievät vähemmän tilaa. Kauniit ne ovat, mutta melkoiset tilasyöpöt. Mielessä on myös käynyt, jos rakennan niiden alle wc:n...Mieheni totesi, että helpommalla olisi päässyt, jos olisi rakentanut portaat kokonaan itse. Portaita en vielä kiinnittänyt tässä vaiheessa, vasta kun seinät on tapetoitu ja päätän kaksitasoisten portaiden kohtalon.Kuvissa näkyy myös kattovalaisimet, jotka ovat laminaatin ja lattian välissä. Varjostimet teen itse.Budjetti tällä hetekellä: Puutavara runkoon 50€ Muuntaja 22€ valaisinkisko 12:sta johdolle 9,65€ sähköjohdot 6klp:tta 16.50€ 4 ovea  33,95€ 2 nukkea 14,40€ spraymaalit 2kpl:tta ovien ja portaiden maalaukseen n.10€ askartelumaali 5.90€ valkoinen kalustemaali Helmi himmeä 0,25l sisäseinien pohjamaalaukseen 9,25€ Bilteman sytyketikut 3 pakettia lattioihin ja nukkekodin ulkoverhoiluun, sekä kalusteisiin 17,70€ kaksitasoiset portaat 21€ portaat 11,90€ 
Osmo puuvaha 13,90€
Yhteensä:236,15€

Dollhouse received beautiful white floors and stairs, but ím still wondering the fate of those two-level stairs, because they are so big!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti