maanantai 5. lokakuuta 2015

Nukkekodin runko/Dollhouse frame

Nukkekodin runko valmistettiin vanerista. Sivujen paksuus on 1cm ja etuseinä 0,5cm. Pohja ja toisen kerroksen lattia on paksuudeltaan 1cm. Korkeutta talolla on 81cm ja leveyttä 80cm, huonesyvyys on 40cm. Mies rakensi nukkekodin rungon piirustusteni pohjalta. Ennenkuin aloitimme rakentamisen valitsin mieleiseni valmiit ovet, sekä portaat  taloon ja käytin nettisivuilla annettuja mittoja apuna suunnittelussa. Ihastuin Minimaailman kaksitasoisiin portaisiin ja päätin laittaa ne ensimmäiseen kerrokseen. Huonekorkeus onkin ensimmäisessä kerroksessa 30cm, koska tuo oli portaille annettu huonekorkeus mitta. Olisihan ovet ja portaat voinut itsekin tehdä, mutta halusin käyttää valmiita. Toisen kerroksen huonekorkeus on 22,5cm ja kolmannen 24,5cm. Ikkunat teen kuitenkin kokonaisuudessaan itse. 

Runko on kasattu nauloilla ja todella vahvalla sikaliimalla, joka on tarkoitettu puulle. Toisen ja kolmannen kerroksen lattiaan saatiin lisätukea seiniin tehdyillä urilla, joihin lattia sujautettiin paikoilleen.

Nukkekotiin tulee  suuri parveke, jonka alla on terassi. Ikkunat ovat melko suuret ja ensimmäisen kerroksen ikkunoissa on vielä pienet ikkunat yllä, eli paljon valoa! Nukkekoti on takaseinästä avoin ja julkisivu ja ikkunat jäävät leikkiessä paikoilleen.Kolmanteen kerrokseen tulee suuri lastenhuone ja kylpyhuone. Toiseen kerrokseen olohuone ja vanhempien makuuhuone. Ensimmäiseen kerrokseen keittiö ja yhdistetty aula/oleskelutila. Yllä olevassa kuvassa on vasta ensimmäisessä kerroksessa väliseinä. Lattiaakin on jo aloiteltu, mutta siitä lisää myöhemmin.

Nukkekoti oli jo tässä vaiheessa erittäin painava. Mies veikkaili painoa olevan 30kg...ja lisää painoa tietysti tulee projektin edetessä.

Nukkekodin alle tulee vielä sokkeli ja sen alle suurempi lauta, johon teen puutarhan. Laudan pohjaan kiinnitämme vielä renkaat, jolloin nukkekodin liikuttelu on helppoa. Tämän jälkeen sen paikka onkin ainoastaan lattialla.

Puutavaraan meni tässä vaiheessa noin 50 € ja se sisälsi leikkuumaksun. Päätyseinien katon muodon, ikkunat, sekä oviaukon leikkasi kuitenkin mieheni.

My dollhouse project has finally started and thanks to my husbend who build the foundations.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti