maanantai 23. marraskuuta 2015

Liesituuletin ja välitilan laatat/Coocer hood and kitchen wall tiles

Keittiö alkaa näyttämään valmiilta. Liesituuletin ja hellan seinälaatat pääsivät paikoilleen. Laatat onnistuivat todella hyvin ja näyttävät aidoilta ja keraamisilta. Ainoastaan tapetin väri hieman harmittaa, kun laatat hukkuvat siniseen tapettiin. Vaalea tapetti olisi tuonut laatatkin paremmin esille.Liesituuletin:
1. Leikkasin 2mm:stä pahvista kolmion malliset palat. Tarkista ennen yhteen liimausta, että sivut ovat samanpituiset. Hio rösöt pois kynsiviilalla.


 

3. Valmista ja liimaa ilmanpoistoputki.


  4. Tein pohjamaalin valkoisella vesiohenteisella huonekalumaalilla.

  5. Sivelin liesituulettimen pinnan Erikeeperillä ja painelin kauraryynit pintaan. Pinnan hieman kuivuttua lisäsin vielä sprayliiman, jotta kauraryynit kiinnityvät hyvin ja kestävät maalauksen. Liimojen täysin kuivuttua maalasin liesituulettimen vielä kertaalleen valkoisella huonekalumaalilla.


Välitilan laatat:
Pinterestistä löysin nämä upeat siniset laatat. Muutin niiden kokoa pienemmäksi ja tulostin kiiltävälle valokuva paperille.
1. Liimaa tulostetut laatat ohuelle pahville. Itse käytin muropaketin pahvia.


 2. Leikkaa laatat ja liimaa pohjamateriaaliin. Pohjamateriaalina käytin 2mm:stä vaneria. Näin laatat on helpompi sommitella ja saada suoraan, kuin liimata suoraan seinään. 

3.Laattojen liimauksen jälkeen suihkautin pintaan 3 kerrosta kiiltävää spraylakkaa, jotta laattojen muste ei leviä saumauksen yhteydessä. Spraylakka teki laatat entistä kiiltävämmiksi ja keraamisen näköiseksi.
After gluening tiles add one or two layers spraylacquer. This way  tiles wont go break or smudge, when you make seams.

 

 

 Liesituuletin ja laatat paikoillaan. Tein vielä grillitikusta tangon laattojen päälle. Maalasin sen hopealla askartelumaalilla. Coocer hood and kitchen tiles ready and installed. Next thing to do is curtains, fridge, dining table, ceiling lamp and some small details.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti