torstai 12. marraskuuta 2015

Parveke ja terassi/Balcony and terrace

Viimein nukkekodin parveke ja terassi valmistuivat. Työ oli todella suuritöinen, koska sahasin itse lattialankut  ja kaide pinnat sytyketikuista.  

 

Kavensin sytyketikkuja 1cm:n levyisiksi ja lyhensin terassin ja parvekkeen syvyyden mukan. Liimasin tikut puuliimalla paikoilleen. Kaventaessani noita tikkuja jäi samalla kapeita jämäpaloja, jotka hyödynsin pinnoihin. Ostin Minimaailmasta valmista uritettua rimaa kaiteita varten. Urat olivat hieman liian kapeat, joten hioin viistottamalla pinnojen kärjet. Näin ne upposivat hyvin riman sisään.


Kiinnitin ensin yläkaiteen ja annoin liiman kuivua kunnolla. Tämän jälkeen vielä hieman hioin pinnojen kärkiä, jotta ne olivat saman pituiset. 


Ennenkuin aloitin kaiteiden valmistamisen liimasin tietenkin Minimaailmasta ostetut kaidepylväät paikoilleen ja mittasin tarkkaan kaiteiden pituudet. Samalla sovittelin hieman terassille tulevien pitkien pylväiden paikkaa. Halusin että pylväiden rytmitys on sama terassilla ja parvekkeella.Kiinnitin kaide palat pylväiden väliin puuliimalla ja käytin apuna maalarinteippiä ja nippusiteitä.

Parvekkeen kaiteet maalasin kun kaikki osat olivat jo kiinni nukketalossa. Hieman ahdasta oli maalata kaiteiden nurjapuoli, niinpä päätinkin maalata terassikaiteet ennen kiinnitystä. Kuvassa ikkunat ja ovetkin, sekä kulmalistat  ovat jo päässeet paikoilleen. Kulmalistat valmistin 2 mm:stä vanerista


Valmista! olihan homma ja jos olisin etukäteen tiennyt, kuinka hidasta on valmistaa kaiteet itse, olisin ehkä ostanut valmiina:)...pientä maalailua on toki vielä noissa ulkoseinissä...

 
  


Myös mustat Led ulkovalaisimet ovat paikoillaan. Niissä oli tarrakiinnitys, joka petti samantien, joten kiinnitin superliimalla.

 
Budjetti tällä hetekellä: Puutavara runkoon 50€  
Muuntaja 22€  
valaisinkisko 12:sta johdolle 9,65€  
sähköjohdot 6kpl:tta 16.50€  
4 ovea  33,95€  
2 nukkea 14,40€ 
spraymaalit 2kpl:tta ovien ja portaiden maalaukseen n.10€  
askartelumaali 5.90€  
valkoinen kalustemaali Helmi himmeä 0,25l sisäseinien pohjamaalaukseen 9,25€ Bilteman sytyketikut 3 pakettia lattioihin ja nukkekodin ulkoverhoiluun, sekä kalusteisiin 17,70€ 
kaksitasoiset portaat 21€  
portaat 11,90€ 
Osmo puuvaha 13,90€
Tulostuspaperi tapeteille 5,90€
Uritetut kaiteet 4€
Pikku pylväät 2,80€
Isot pylväät n. 13€
Led valot 2kpl:tta 20€
Musta askartelumaali 5,90€
Lukkolevy 5€
Vaneri 150cmx45cm 20€
Vetimet oviin 3,90€
Yhteensä: 311,65€My dollhouse terrace and balcony are finally ready. It was huge work, but so worth it!

1 kommentti:

  1. Hello Lea,


    Such a lovely bannister!!! Great work as always!! :))


    Kind regards,
    Nina

    VastaaPoista