lauantai 28. marraskuuta 2015

Vesiväreillä värjätyt keittiön verhot ja verhotanko/Watercolored curtains and curtain rod

Valmistin keittiöön laskosverhot ja sivuverhot ohuesta valkoisesta puuvillasta. Koska en löytänyt valmiina oikeaa värisävyä, päätin kokeilla kankaan värjäämistä vesiväreillä. Kokeilu kannatti, sillä väri oli juuri oikea ja vesiväri vielä hieman kovetti kangasta, jolloin laskokset oli helppo tehdä silittämällä ilman liimausta.


1. Kastelin puuvillankankaat läpimäräksi ja väänsin enimmät vedet pois. Asettelin palat leikkuulevylle ja pensselillä maalasin kankaat. Käytin väriä paljon ja lisäsin värin mukana vielä lisää vettä. Annoin kankaiden kuivua lappeellaan, jotta värit eivät lähtisi valumaan.

  2. Verhotangot valmistin 2mm:stä pahvista.
3. Lisäsisin vielä koristeet, jotka leikkasin muropaketin pahvista.


Vielä muutama  taulu keittiöön... Pinterestistä löysin kuppikakkujen kuvia, jotka tulostin ja liimasin 2mm:lle pahville. Ennen liimausta maalasin vielä pahvien sivut valkoiseksi.
I made these colored  curtains with watercolor and i´m happy with the result. Pale pink is just the rihgt color i was seeking for. So in future  i´m going to use this same technique coloring fabrics. Its sheap and easy...

7 kommenttia:

 1. Hei Katajamäki Lea,
  Olen niin onnellinen seurata blogiisi. Tyttäresi nukkekoti on kaunis hanke.Lisäksi säätiön oli loistava ajatus. Se lisää suuri tila enemmän tilaa. Puhuminen huonetta, rakastan teidän keittiö. Käytit tilaa hyvin ja loi hyvin toimiva keittiö. Värimaailma on myös kaunis! Olen hyvin vaikuttunut työsi ja mielellään seurata seikkailuja.
  Iso halaus
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Giac!
   That´s really warms my hart and i cant wait to see your kitchen. Those drawings you made was magnificent!

   Poista
 2. Miten kiinnitit verhotangot seinään ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitän verhotangon Erikeeperillä. Käyttämäni puupahvi on niin imukykyistä, että liimat kuivuvat todella nopeasti. Olen liikutellut nukkekotia mm. muuttojen vuoksi useaan kertaan ja kaikki verhotangot ovat edelleen tiukasti paikoillaan.

   Poista