keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Listat pahvista/moldings made of cardboard


Kyllä vaan listoittaminen on yhtä tylsää ja hitaanpuoleista hommaa nukkekodissa, kuin oikeassa elämässä. Listoja olin tehnyt hiljalleen ja viimein sain kaikki valmiiksi ja paikoilleen. Kattolistat, jalkalistat ja listat ovien ympärille. Täytyy kyllä sanoa, että talo alkoi heti näyttämään oikealta asumukselta ja ovetkin korostuivat paremmin. Tilaamissani ovissa oli toisella puolella kiinteät listat ja paketeissa tuli mukana myös toiselle puolelle asennettavat listat.  Listojen laadussa oli kuitenkin niin paljon parantamisen varaa, että päätin tehdä nuo "irtolistat" oviin itse. Listat kun olivat mutkalla joka suuntaan...Materiaalina käytin muropakettien pahvia. Leikkasin kattolistat 0,5cm:n levyisinä ja muropakettien taitekohdat mahdollisimman tarkasti uria pitkin.


 Liimalla yhteen ja liiman kuivuttua kalustemaali päälle. Kalustemaalista täytyy mainita sen verran, että sen lisäksi, että sen käyttö on edullisempaa, kuin askartelumaalin, niin maalin kuivumisaika on myös todella nopea. Pensselien vain tulee olla tarpeeksi tukevaa, joista ei karvat irtoile.

 Ovien ympäryslistat leikkasin 1cm:n levyisinä ja keskelle leikkasin 0,5cm:n kaistaleen. Jalkalistat valmistin samalla tavalla ja samoilla mitoilla.

 Liimasin listat Erikeeperillä ja kun muisti laittaa liimaa maltilla, niin listat liimautuivat nopeasti.
Listat kiertää nyt siis viimein koko talossa, mutta laitoin tälä kertaa vain kuvia toisesta kerroksesta. Aikamoinen urakka, mutta nyt se on viimein hoidettu:)

At last i finished my dollhouse roofing list, baseboards and those list that goes around doors. Making them  was not  difficult, but it was very slow...


4 kommenttia:

 1. Listoitus on hieno ja antaa aina huolitellun vaikutelman :)
  Omasta talostani taitaa puuttua monet jalkalistat vielä vaikka vuosia on vierähtänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Sama vika meidän huushollissa. 10 vuotta sitten tehtiin pintaremppa ja kynnyslistat jäi puuttumaan 8:ksi vuodeksi. 2 vuotta sitten vaihtui taas laminaatti ja sen myötä lähti myös ne jalkalistat. Nyt ollaan sitten ilman jalkalistoja ja kynnyslistoja:()

   Poista
 2. kaunis viimeistely kyllä palkitsee kaiken vaivan ja loppujen lopuksi sitä kiittää itseään käyttämästään ajasta. Nättiä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Samaa mieltä. oli jotenkin puhdistava tunne, kun listoitus valmistui. Heti sen myötä sain viimein suunniteltua kylpyhuoneen valmiiksi, jonka kanssa olen soutanut ja huopanut monta kuukautta. Ilmeisesti nuo keskeneräiset listat haittasi takaraivossa suunnittelua. Kun listat tuli valmiiksi seuraava aamuna herätessä sain ahaa-elämyksen ja nyt tiedän tarkalleen mitä teen;)

   Poista