keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Marokkolaistyylinen kylpyhuone ja foliosta yksityiskohtia/Maroccan style bathroom and details made of foil
Sitten sain idean Marokkolaistyylisestä kylppäristä ja googlettamalla löysin heti tuon ihanan keltaisen tapetin. Kuva oli täysin valmis tulostettavaksi ja eikun printteri taas laulamaan. Tapetit seinään ja laattoja tekemään, mutta kuinkas kävi...Ehdin laatoittamaan lattian suurilla laatoilla kokonaan, mutta jostain mystisestä syystä niitä aina irtoili itsestään. Myöhemmin selvisi, että nuorempi poikani oli niitä käynyt repimässä. Mitä opimme tästä? Älä jätä keskeneräisiä töitä lasten ulottuviin.  Myös lakkausvaiheessa tuli ongelmia, lakkauksen jälkeen laatat irtoili ja jouduin niitä uudelleen liimamaan. Jälkiviisaana totesin, että ei ehkä kannata spraylakata 20 asteen pakkasessa, myös käyttämäni Erikeeperi ei oikein pitänyt suuria laattoja paikoillaan. Ehdin myös aloittamaan eräänä päivänä suihkuseinän saumausta, mutta kuinka kävikään. Olin sekoittanut saumausaineen aikasta jämäkäksi ja juuri kun olin aloittamassa saumojen tasausta ja siistimistä ovikello soi! Oven takana oli hätääntynyt ja uupunut talon vanhus, joka oli väsähtänyt kesken rappujen kiipeämisen ja unohtanut vielä avaimensakin kotiin...noh, vanhus saatiin kotiin ja turvaan, mutta suihkuseinä lensi kaaressa roskiin...Lopputuloksena oli siis, että lattia ja suihkuseinäkin tuli tehdä kokonaan uudestaan  ja kun olin jo niiiin kauan  nysvännyt näitä laattoja, jossa toistui tapetin marokkolainen kuvio, kyllästyin myös siihen tapettiin ja taas lähti tapetit seinistä...
Osa laatoista on kiiltävää valkoista valokuvapaperia ja osa marmorikuvioista. Valokuvapaperit liimasin sprayliimalla muropaketin pahviin, jotta sain korkeutta laattoihin saumausta varten. Ohje laatoitukseen löytyy täältä http://willahelmiina.blogspot.fi/2015/11/liesituuletin-ja-valitilan-laatat.html Pienissä laatoissa Erikeeperi toimii hyvin, mutta suurissa suosittelen sprayliimaa.
Googlesta löysin uuden Marokkolaisen tapetin, jonka suurensin ja väriä muutin tummemmaksi kuvankäsittely ohjelmalla. Googlesta ym. löytyviä tapetteja voi hyvin jatkaa isommaksi, mikäli kuvan kuvion raportti on ehjä. 
 
 Marokkolaistyylisen peilin valmistin 2mm:stä pahvista, foliosta ja peilimateriaalista.
Päätyseinään ja kattoon käytin bambu tabletteja, jotka maalasin valkoiseksi. Leikkasin myös bambusta kattolistat.


Seuraava työvaihe onkin kaappien, kylpyammeen, pesukoneen, ja valaisimen   tekeminen, Minimailmasta ostetun wc pöntön tuunaus ja vielä pitäisi hieman pohtia kalusteiden sijoittelua, mutta ennen näitä hommia pidän muutaman päivän vapaata minimaailmastani. Oli tämä sen verran kova puristus, huh!

6 kommenttia:

 1. On hieno ja kiitos ohjeista 😊❤️. Liityin lukijaksi ❤️

  VastaaPoista
 2. Ai hitsi, kun hyviä toteutustapoja sinä keksit. Juuri olen netissä etsinyt suihkunteko-ohjeita ja katsellut valmiiden hintoja... Näin yksinkertaista! Kiitos TAAS (keittiöideallasi toteutin eteiskaapiston)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anita

   Ihanaa, jos voin olla avuksi. Tuosta suihkun työohjeesta unohdin mainita, että käsisuihkun pidike on tehty Lego ukkelin kädestä, jonka maalasin ensin metalliharmaalla askartelumaalilla ja päälle kiiltävää läpinäkyvää kynsilakkaa, jotta maalit pysyvät paremmin.

   Poista
 3. kiva lukea toisten rakennusratkaisuista, kiitos ohjeista! kylppäristä tulee tosi hieno :)

  VastaaPoista
 4. Vau! Kärsivällisyys palkitaan. Ja vielä todella hienosti. Tästä tulee tyylikäs kokonaisuus. Hyviä vinkkejä ja ohjeita. Kiitos niistä :)

  VastaaPoista
 5. Thank you for your kind comment on my blog and for following.
  I am now your new follower. I love your dollhouse and what you make here. This
  bathroom is fantastic.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista