sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Helpot naruamppelit ja mukeja lapsille/Easy hanging flower pot and mugs for the kids

Hyvää ystävänpäivää ja kiitokset edellisen postauksen kommenteille:) 
Tällä kertaa tein jotain yksinkertaisempaa, eli naruamppelin köynnöksineen ja mukeja prinsessa ja Avengers hahmojen kuvilla. Willa Helmiinan lapset Helmiina, Leo ja Eemeli on nimetty lapsieni mukaan ja pojillani olikin oma osuutensa mukien suunnittelussa.


Mukeissa Tuhkimo, Kaunotar, Prinsessa Ruusunen, Kapteeni Amerikka, Hulk, Thor ja tietenkin Hämähäkkimies. Mukit tein Muropaketin pahvista, samoin kuin aikaisemmin tekemäni säilytyspurnukat. http://willahelmiina.blogspot.fi/2015/12/metallinen-leipalaatikko-ja-purnukat.html
Kuvat tulostin tavalliselle kopiopaperille ja liimasin ohennetulla Erikeeperillä. Viimeistelin mukit kiiltävällä kynsilakalla.Kynsilakkaa levittäessä kannattaa olla nopea ja yrittää tehdä pinta mahdollisimman vähillä vedoilla, ettei kuvien värit leviä.

 Amppelit:
Maalasin vesiväreillä paperille eri vihreän sävyjä ja leikkasin lehdet saksilla. Kuvioleikkuria olen etsiskellyt, mutta en ole vielä löytänyt tarpeeksi pieniä...


 Pienen muovikorkin ympärille kieputin ohutta virkkauslankaa Erikeeperin avulla.


 Tein pitkän letin virkkauslangasta ja liimasin sen korkin pohjaan kiinni. Letti menee yhtenäisenä korkin ympäri.


Tein kaksi erillistä pitkää lettiä, jotka solmin yhteen korkin pohjaan  langalla. Solmun vahvistin Liimalla ja avasin lettien loppupäät, jolloin ne jäivät hapsuille.
Ylhäällä oli tässä vaiheessa siis 4 lettiä, jotka yhdistin solmulla ja liimalla. Liiman kuivuttua katkaisin kahden letin päät aivan solmun tyvestä, jolloin jäljelle jäi kaksi lettiä.


  Sormin levitin lettien päihin liimaa ja yhdistin letit toisiinsa muodostaen silmukan. Lisäsin vielä pinnalle hieman lisää liimaa ja puristin langat tiivisti yhteen.3 kommenttia:

 1. Ihania mukeja! Ihan minua naurattaa, kun ajattelenkin, miten hienoja juttuja loihdit noista muropaketeista! Mukit ovat suloisia. Voisin kokeilla tuota tekniikkaasi, kun sitä vesisiirtopapaeria ei mistään Suomessa saa. Palaan vielä huomenna tänne, kun täytyy lähteä viemään koira ulos.

  VastaaPoista
 2. Hei Katajamäki,
  Kupit ovat kauniita ja rakastan kasvi haltijalle.
  Hyvin tehty!
  Iso halaus
  Giac

  VastaaPoista
 3. Wonderful blog and great ideas. :)

  VastaaPoista