tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pikkuprinsessan sänky/Little princess bed


My little Princess dollhouse needed a real princess bed  with all guddies. Pink bed with roses, and princess like beddings.

 


Mutta ennenkuin aloitin valmistamaan sänkyä, päätin rakentaa väliseinän portaiden ympärille. Lastenhuone on melko suuri, mutta madalletun päätyseinän, ikkunoiden ja kylpyhuoneen oven takia varsinaista seinätilaa ei ole juurikaan ja huonekalujen sijoittelu aiheutti melkoista päänvaivaa. Totesin, että väliseinällä saan ainakin yhden pienen seinän lisää, johon voin myöhemmin rakentaa vaikka leluhyllyn.

Before i started to make bed  I decided to make one extra wall, because i wanted more space for furnitures. 


Koska lastenhuoneen katto on jo kiinnitetty päätin käyttää materiaalina puupahvia, joka tarvittaessa hieman joustaa asennusvaiheessa. Puupahvi on tukevaa materiaalia ja tietenkin tuo portaiden kaide antoi myös hieman lisätukea. Mitattuani korkeuden ja leveyden leikkasin seinäpalat ja kokeilen niitä paikoilleen ennen yhteen liimausta. Liimattuani seinän, maalasin sen kahteen kertaan gessolla, jotta pahvin pinta kestää paremmin tapettiliisterin, eikä pääse vettymään ja taipumaan. Kun olin liimannut ja maalannut seinän kokeilin sitä paikoilleen ja asentamisessa tuli ongelmia...seinä ei mahtunut paikoilleen koottuna. Mieheni vinkistä leikkasin pienen palan pois kulmasta ja seinä meni paikoilleen loistavasti. Tapetoin ja listoitin seinän sisäpuolen ennen asennusta ja tämän jälkeen liimasin seinän paikoilleen. Liiman kuivuttua kiinnitin liimalla pois leikatun kulman ja tapetoin seinän ulkopuolen.
  
 I made the wall of cardboard. Painted it with Gesso
a few times, before wallpapering.


Seuraavaksi vuorossa oli sänky. Rungon materiaalina käytin puupahvia ja sytyketikkuja. Jalat tein puurimasta. Pohjustin Gessolla muutamaan kertaan ja maalasin huonekalumaalilla. Ruusut valmistin fimosta, jotka maalasin valkoisella askartelumaalilla ja tehosteeksi hieman pinkkiä.


Next step was to built princess bed. I prepared a bed of cardboard and wood. After painting with Gesso, i used pink furniture paint. Roses i made of Fimo.


Ensimmäinen patjan ompelu meni mönkään, kun yritin tehdä patjaa kantatuilla sivuilla. Patjasta tuli liian suuri, pienensin sitä ja siitä tulikin liian pieni...niinpä muutin suunnitelmaa ja  päätin tehdä patjan mahdollisimman yksinkertaisesti. Käytin ohutta vanua, jonka päälle kiinnitin kankaan napakasti nuppineuloilla ja sovitin patjaa sänkyyn.  Tällä tavalla ei tarvinnut pelätä, että kangaspussi vanun päällä jää liian löysäksi tai pieneksi. Ompelin patjan koneella ympäriinsä ja viimeistelin  muutamalla tikillä käsin ommellen...patjasta tuli presiis oikean kokoinen:)Tietenkin prinsessa sänky tarvitsi sänkykatoksen ja koska minimaailmassa voi päästää luovuuden kukkimaan, tein siitä suuren kultaisen kruunun. Materiaalina on muropaketin pahvi, kuitenkin kruunun taustalevyyn, jolla sen kiinnitin seinään valitsin tukevan puupahvin. Kruunun maalasin ensin Gessolla ja muutamaan kertaan kynsilakalla. Ruusut on Fimosta.

 I made a crown made of cardboard and
I painted it with golden nail polish.

Pussilakanan löysin googlesta ja muutin hieman prinsessapuvun väriä. Tyynyliiman tein itse. Kuvat ja tekstin kankaalle siirsin vahapaperin avulla.

I found that beautiful princess duvet cover from google and stransfer it with waxpaper to fabric. That pillowcase i made my self...


Englannin "kielitaidosta" vielä sen verran, että eihän sitä opi, jos ei yritä;)
<3

wonderful spring to all and
thanks for your lovely comments:)
and sorry about my bad english...still learning;)
<34 kommenttia:

 1. Pikkuprinsessa on saanut tosi hienon sängyn. Kruunukatos sopii siihen hyvin. Petivaatteissa on todella uniikki idea. Tykkään kovasti tästä kokonaisuudesta. Makeita unia pikkuprinsessalle!

  VastaaPoista
 2. Hello Lea,

  What an elegant bed. Amazing! :)) The fimo roses on the bed are so cute.

  I am so happy that you provide some explanations for us in English. You are doing great, please don't apologise! :))

  VastaaPoista
 3. That is such a gorgeous bed! I love the mattress fabric. And the blanket is so princess perfect! The bed crown is a beautiful touch! What a gorgeous room!
  hugs♥,
  Caroline

  VastaaPoista