keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Roombox projekti, sisustuskaupan julkisivu/My roombox project, interior shop facade...


Minilän ylelliselle rantakadulle avataan pian uusi kauppa. Willa Design, joka tarjoaa sisustussuunnitelmia, uniikkeja käsintehtyjä huonekaluja, sisustustavaraa, sekä tekstiilejä huippu brändeiltä. Desingers Guild, Vallila ja Marimekko ovat WD:n jälleenmyynti tuotteita.Liikkeen omistaja ja suunnittelija on Willa Helmiinan äiti, Ursula Ruusunen.Mieheni leikkasi 2.5mm:stä vanerista runkopalat ja ikkuna reiät minulle. Hänen avulla myös liimasimme rungon yhteen puuliimalla. Maalarinteipillä ja kirjopinoilla sain tuettua seinät oikeaan asentoon liiman kuivumisen ajaksi. Etuseinään liimasin myös riman lisätukea antamaan. Roomboxiin ei tule kattoa lainkaan, jotta tuotteiden kuvaaminen on helpompaa. Tähän tulee siis oikeasti myytäviä tuotteita;)


Kanamuna paketista leikkasin 1,5cmx0,7mm:n kokoiset tiilet, jotka liimasin erikeeperillä seiniin. Katukivetykseen leikkasin suurempia ja hieman pyöristettyjä "mukulakiviä".Maalasin seinät ja maan harmailla huonekalumaaleilla ja maalin kuivuttua maalasin vielä yhden kerroksen himmeää kalustelakkaa pensselillä. Lakka tekee tuon munakennopaperin kovaksi ja saumaus onnistuu turvallisemmin, ilman repeilyä, kun ylimääräiset sauma-aineet puhdistetaan kostealla liinalla.Saumasin tiilet oikealla valkoisen sävyisellä sauma-aineella. Tein massasta "vellimäista" ja saumasin muutaman rivin kerrallaan ja pyyhin kuivalla wc-paperilla ylimääräiset pois. Lopullinen puhdistus tehdään kostealla liinalla sauma-aineen kuivuttua. Saumauksessa käytin apuna pientä lääkeruiskua.

 

 


Ovet ja ikkunan karmit tein pahvista ja maalasin akryyliväreillä. Ikkunankarmeihin leikkasin vielä "sauman" ympäriinsä, joka selkeyttää ikkunakarmeja (ei näy kuvassa). Maalin kuivumisen jälkeen laitoin karmit ja ovet kirjapinon alle suoristumaan ennen paikoilleen liimausta.


Ikkunat tein tulostettavasta kalvosta, johon tein tekstit. Aikaisemmin keittö remontissa olin käyttänyt tavallista askartelu kalvoa, jotka jouduin pinnoittamaan kirjan päällyste muovilla, koska muuten värit olisivat levinneet. Nyt ostaessani näitä oikeita tulostukseen käytettäviä kalvoja, sain myyjältä kuulla, että tavalliset kalvot voivat sulaa printterin sisälle! Huh, onneksi näin ei käynyt, eli käyttäkää oikeita kalvoja ja huomioikaa vielä se, että onko tulostin mustesuihku- vai lasertulostin, molemmille on omat kalvot. Eivätkä näissä kalvoissa värit leviä ja mahdollista on myös väritulostus.Kauppa tarvitsi ikkunalle vielä markiisin ja hain taustatietoa netistä. Muutama ohje avautuvista markiiseista löytyi, mutta ohjeet olivat aika monimutkaiset. Päätin tehdä mahdollisimman yksinkertaisesti markiisin ja koska pahvin käsittely on alkanut sujumaan aika näppärästi, niin materiaalina oli tietenkin pahvi. Tällä kertaa valmiin puupahvin ollessa loppu liimasin muutaman muropaketin pahvin päällekkäin. Näin voi helposti tehdä eripaksuisia pahveja, mutta liima tulee levittää pahvien väliin todella tasaisesti ja kauttaaltaan, muuten pahvin pinnalle ilmestyy ilmataskuja. Tapaankin levittää liiman aina lopuksi pahvin palasella. Valmista pahvia on helppo leikata ja muotoilla paperiviivalla.


 

Maalasin ensin kasatun markiisin Gessolla, jotta pahvin väri ei kuultaisi kankaan alta. Kangas on ohutta puuvillaa, jonka tulostin vahapaperilla. Olisin halunnut mustat raidat, mutta kankaalle tulostettaessa värit ovat aina hieman haaleammat.
Markiisin piparkakkuhelman kankaan sain leikattua rispaantumatta liimaamalla kaksi kangasta päällekkäin nurjat puolet vastakkain. Liiman kuivuttua leikkaaminen oli helppoa. Tein vielä pahvista muotin piparkakkuhelmaan, jonka jäljensin kankaalle lyijykynällä. Markiisin kylkipalat kopion erilliselle pahville ja liimasin kankaan pahviin. Sisäpuolen verhoilussa liimasin kankaat suoraan markiisiin ilman tukipahveja. Musta koristenauha on mustaa virkkauslankaa. Liimasin markiisin Eikeepeillä seinään ja käänsin roomboxin toiselle kyljelleen kuivumisen ajaksi.Netistä löysin Kouvolan tapahtuma julisteen, jonka tekstejä hieman muokkasin ja muutin orannsin taustavärin keltaiseksi. Pinterestistä löysin voikukan valmistusohjeen, joka oli 1:1 koossa, hieman säätämällä tein kukat minikokoon. Tästä linkki ohjeeseen: http://www.icreativeideas.com/how-to-make-beautiful-paper-dandelions/


Katukivetykseen tein vaaleammalla harmaan sävyllä varjostuksia lähes kuivalla vaahtomuovin palasella. Seinän vierustaan liimasin pikaliimalla oikeaa hiekkaa.

Vielä pitää sisäpuolta sisustaa ja sitten onkin avajaiset. 
Olisi kivaa saada lisää jäseniä blogiini:)
Jos liityt jäseneksi blogiini, minä liityn sinun blogiisi, jos sellaista pidät.
  
Kevät terkuin: Lea
 


Spring Regards: Lea
2 kommenttia:

 1. Hei Lea,
  Kauppa on ihana! Pidän todella ulkopuoli tiilestä on kaunis - ja awening on niin hyvin tehty ja realisitic, koska ovat kaikki yksityiskohdat, kuten ovia ja ikkunoita. Fantastic työtä Lea.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 2. Oh wow, nice looking shop facade. :)

  The tiny yellow flowers and moss/earth on the sidewalk, as well as the festivals poster make it seem even more realistic.

  VastaaPoista