maanantai 27. kesäkuuta 2016

Makuuhuoneen sisustamista/Bedroom decoration...

Vihdoin sain aikaisesksi sisustaa Willa Helmiinan vanhempien makuuhuonetta. Sängyn paikan suhteen oli hieman ongelmia tuon "vaatekaapin" vuoksi,  joka on oikeasti sähkökaappi ja kätkee sisälleen valaisinkiskon, sekä suurien ja melko matalalle menevien ikkunoiden vuoksi. Jouduin hylkäämään ideat sängystä, joissa olisi ollut korkea sängynpääty. Willa Helmiinan sisustus on sekoitus modernia ja romanttista, joten tein yksinkertaisen jenkkisängyn. Sängystä tosin uupuu vielä sijauspatja ja päiväpeite...

Sain myös viimein toteutettua pitkäaikaisen haaveeni ja ostin Heidi Ottin nuken toimittamaan äidin Ursulan roolia. Vanha piippurassi vartinen nukke ei miellyttänyt silmää millään lailla. Rouvalta puuttuu vielä vaatteet, joten hän pötköttelee nakuna peiton alla. Taitaapi olla päikkäreillä.


 Pojat Eemeli ja Leo näkyvät olevan parvekkeella, suunnittelevat varmaan uimaan menemistä ja sehän onkin helppoa, kun asuu järven rannalla.

Ompelin ja printtasin makuuhuoneeseen myös verhot ja matot, sekä valmistin pahvista nojatuolin.
 

Sänkyyn ompelin raitaisten pikkutyynyjen lisäksi sängyn pituisen valkoisen röyhelötyynyn, jonka röyhelöt rispaannutin ratkojan piikillä varovasti. Pussilakanassa on sisälle ommeltu rautalanka, jotta peiton muotoilu on helpompaa.


Sitten pienoinen ongelma tämän ikkunan sivuverhon kanssa...sänky työntää verhon rumasti sivulle ja mietin sen lyhentämistä, mutta olen aina inhonnut puolipitkiä verhoja...mitä siis tekisin? Poistanko sivuverhon, jätänkö noin vai lyhennänkö? Mielipiteitä otetaan mieluusti vastaan:)


 

Sivuverhot ompelin käsin verhotankoon ja nuppareilla asettelin poimut kohdilleen. Pahviin piirsin ikkunat ulkomittojen mukaan, jotta asettelu oli hieman helpompaa. Päälle reilu kerros hiuslakkaa ja annoin verhojen kuivua. Verhot kovettuivat juuri haluaami asentoon. Näitä verhoja en siis ommellut lainkaan, muuta kuin tankoon kiinni virkkauslangalla. Verhon sivut käsittelin läpinäkyvällä kynsilakalla ennen tankoon laittamista. Reunat kovettuivat, eivätkä lähteneet purkautumaan.

 

Tässä vielä muutama kuva sängyn valmistamisesta. (Valitettavasti osa kuvista on hukkunut). Alimmainen osa on valmistettu sytyketikuista ja seuraava pahvista. Sivukanttaukset on tehty siten, että ensin liimasin kanttinauhat ohueen pahviin, liimojen kuivuttua liimasin ne patjan sivuihin. Sängyn jalat tein pinnoista, jotka olin purkanut eräistä portaista ja maalasin ne hopealla askartelumaalilla. Jalat kiinnitin pikaliimalla. 
 

Tänään oli hyvin sateinen päivä ja kuvien ottaminen oli hankalaa, toivottavsati huomenna saadaan nauttia auringosta!
Terkuin: Lea


I finally made something to parents bedroom. Curtains, carpets, kingsize bed and armchair. But i´m having some problems with those cutains above the bed. Side curtains go bad position. So what to do? Will i cut it short, or take it off? What do you think? Well it was  a very rainy day and taking pictures was difficult, I hope tomorrow the sun is shining.
Best Regards: Lea

3 kommenttia:

  1. Ihastuttavaa ja taidokasta kättenjälkeä! Sinulla on rodellinen maltti tehdä työ viimeisen päälle! ❤ Entä jos vetäiset sänkyä hieman kauemmaksi ikkunasta jotta verho mahtuu laskeutumaan kauniisti? Itsekään en kyllä lähtisi verhoa lyhentämään... :) t. Teija Pikkuisia-blogista

    VastaaPoista
  2. Hieno sänky ja tuoli. Kaunis makuuhuone ihastuttavalle äidille. Minäkin vetäisin sänkyä juuri sen verran, että verho menee sinne taakse.

    VastaaPoista
  3. Viihtyisän näköinen makuuhuone! Ihastuin läpikuultaviin valkoisiin verhoihin. Minäkin antaisin niiden laskeutua vapaasti. Siirtäisin sängyn huoneen etuosaan. Eikös Heidi Ott-nuket olekin mukavan taipuisia nivelten ansiosta. Nukkeja on helppo puettaa ja riisuttaa.

    VastaaPoista