lauantai 23. heinäkuuta 2016

4 nukkekoti projektia, 3 lasta ja kaksi kättä/My dollhouse projects...

Blogin päivittäminen on jäänyt hyvin vähäiselle ja syy siihen on yksinkertaisesti ajanpuute. Edistystä tapahtuu miltei päivittäin nukkekoti projekteissa, mutta niiden koneelle työstäminen on aika hidasta puuhaa. Nyt innostuin pitkästä aikaa bloggaamaan, kun työhuoneeseen saapui eilen lisää työtilaa. Pöydän sain Torin kautta ilmaiseksi! Niinhän se menee, että toisen roska on toisen aarre. Vihdoinkin sain 3 projektia samaan huoneeseen, jossa on myös kaikki askartelu tarvikkeet. Hivenen työlästä oli askarrella ympäri asuntoa ja turhaa aikaa kului tarvikkeiden keräämiseen ja pois siivoomiseen. Nyt laatikoitakin on niin paljon, että kaikki mahtui niihin ja tilaakin jäi. Vielä pitäisi nimikoida nuo laatikot, että löydän helpommin etsimäni...

Nukkekoti projekteja on siis tällä hetkellä 4, mutta kiireellisin on kaksio Seinäjoen näyttelyyn, muita näprään siinä ohella, kun odotttelen liimojen ja maalien kuivumista.

I resently bought this another table and now all these 3 dollhouses are fitting in same table, also my all  craft supplies are here, so now Now it is easier to craft and
I do not need to run around the apartment seeking  tools and materials.

At the moment I have 4 dollhouse  project. The most urgent is the construction of two-room apartment
Seinäjoki dollhouse exhibition.
We construct apartment buildings and I bought a two-room apartment for exhibition.
The exhibition is timely
4.11.2016- 29.1.2017

 Two-room apartment has a modern and masculine style.
The tenant's name is James Pontti, who loves  women, James Bond and to party. Born with a silver spoon in his mouth,
living the easy life with parents' money.
He has never worked.
women love him,
I wonder if the reason is the charm, or easy
luxurious life.


My other projects are Villa Pink, which is going to be babysafe dollhouse to my little girl,  no small removable parts.
Medieval knight in the castle to my boys. Castle is already in their room and last but not least,  Willa Helmiina which seems to be never ready.
Kaksion asukkaan tarina:
Tässä kaksiossa asustaa James Pontti, Amerikkalaissyntyisen Claire Hamiltonin ja Suomalaissyntyisen Julius Pontin poika, 32 vuotias naistenmies, joka ei ole ikinä eläissään tehnyt töitä. Hopealusikka suussa syntynyt ja vanhempien rahoillaan elelevä mies, joka rakastaa naisia, bilettämistä, matkustamista ja James Bondia.  Asunnosta saattaakin usein kuulua armotonta biletystä aamun pikkutunneille saakka ja erityisesti naisten kikatusta. Tämä rikas mies kun vetää naisia puoleensa, kuin kärpäspaperi, liekö syynä charmi vai helppo leveä elämä. 

Asunnon sisustus tulee siis olemaan moderni, maskuliininen ja väreiltään melko tumma. Ei mitään söpöilyä ja hempeilyä, niinkuin Willa Helmiinassa. Tässä projektissa onkin juuri hauskaa kokeilla ihan uutta juttua sisustamisessa. 

James Pontin tarina ja persoonallisuus antaa kyllä melkoisesti myös ideoita, ehkä jopa irstailun puolelle, mutta pitänee muistaa, että näyttelyssä käy varmasti myös lapsia;)...


 Keittiön kalusteet on tehty kokonaan Puupahvista ja maalattu spraylla. Fimosta tein ruokia. Olohuoneen seinät ovat hillitymmät, mutta kalusteista tulee tummat.

Toinen projektini on Villa Pinkki, eli teen 1,3 vuotiaalle tytölleni vauvaturvallisen nukkekodin. Ei mitään pieniä irtoilevia osia, tai edes printattuja kankaita, joista värit voivat levitä, mikäli neiti pistää suuhunsa. Kaikki kalusteet ja tavarat tulevat liimalla kiinni. Helmiina on tällä jo hieman leikkinytkin ja ihan innoissaan liikuttelee nukkeja talon sisällä. Suojalistat pitää laittaa seuraavaksi tapetin reunoihin, jotta tapetit kestää leikkimisen. Harkinnassa on myös parven rakentaminen.

3:s projektini on poikien ritarilinna, jota säilytetään poikien huoneessa ja on jo leikeissä mukana. Linnaan pitää vielä tehdä katto ja maisemointi valmiiksi.
4:s projekti Willa Helmiina etenee hyvin hyvin hitaasti. Sokkelin sain rapattua hiljattain ja seuraavaksi pitäisi saada katto valmiiksi. Parveke ja terassi pitää myös kukituttaa reilusti, sillä Willa Helmiinassa on aina kesä. Sisällä hommat ei lopu koskaan. 

5 kommenttia:

 1. Monta mukavaa projektia ja SIISTI työhuone. Näkisitpä minun... Mutta on suuri etu, että kaikki on samassa tilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tulee tehokkuutta enemmän askarteluun, kun ei tule ylimääräisiä kilometerejä juostessa tarvikkeiden ja työpöydän perässä ympäri asuntoa:)

   Poista
 2. Kyllä Sinulla onkin monta projektia työn alla. Kaikki näyttävät mielenkiintoisilta. Ei kannata tehdä liian intohimoisesti, ettei uupumus iske. Työhuoneesi on tosiaankin kadehdittavan siisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työhuone oli tosiaan juuri siivottu uuden pöydän tullessa, kun askartelen huone on kaikkea muuta kuin siisti, leikattua paperia lojuu pöydillä, lattialla ja jopa huoneessa oleva sänky on useinmiten tarvikkeiden peitossa, mutta ehkä nyt kun pöytätilaa on enemmän sitä paperia lojuu lattialla vähemmän:)

   Poista
 3. Kadehdittava työtila ja noin siisti -vaikka vain välillä, mutta minulla ei koskaan!

  VastaaPoista