maanantai 1. elokuuta 2016

Helppo nojatuoli/Easy armchair...

Välillä pitää lepuuttaa aivoja kaksiosta ja tehdä jotain muuta, niinpä alkukesästä keskeneräisiksi jääneet nojatuolit saivat loppusilauksen ja valmistuivat. Valkoinen kylläkin valmistui jo aiemmin, mutta vihreä jäi osiin moneksi viikoksi. Materiaali nojatuoleissa on puupahvi, vanu, puuvillakangas ja ohuet puurimat, joista tein jalat. Kankaiden liimaukseen käytin Erikeeperiä ja osien yhteen liittämiseen pikaliimaa.

Vihreä nojatuoli on maalattu akryylimaaleilla ja pidän tuosta väristä todella paljon. Se jääkin olohuoneeseen, johon tulee enemmänkin vihreää. Olohuoneeseen tein myös suurikuvioisen maton printtaamalla.Valkoisen nojatuolin paikka on makuuhuoneessa.Tässä muutama työvaihe kuva...Istuinosat ja selkänojien ensimmäiset osat kuivumassa. Istuinosan pohjan alle liimasin myös kankaan muropaketin pahvin päälle, jotta alapuolikin olisi siisti.


 Selkänojan sovitus istuinosaan...Selkänojaan käytin 2mm:stä puupahvia, jonka päälle liimasin kankaan. Toisen puolen kankaan liimasin vanun ja muropaketin pahvin ympärille.


Selkänojat liimattu paikoilleen. Toisessa tuolissa on jo myös selkänojan ja istuinosan kanttaukset liimattu. "Kanttinauhan" liimasin ohueen pahvisuikaleeseen. Käsinojat jo myös liimattu yhteen ja kuivumassa. Käytin samaa tekniikkaa, kuin selkänojan valmistamisessa.Käsinojat ja niiden kanttaukset paikoillaan ja jalkakehikko liimattu yhteen ja maalattu petsillä. Kehikon liimaukseen käytin pikaliimaa.


Aiemmassa postauksessa pähkäilin makuuhuoneen verhon pituutta, kun sänky tuli ikkunan eteen ja verho työntyi hassuun asentoon. Kiitos vinkeistä sänky siirtyi hieman kauemmas seinästä ja verho roikkuu nyt paremmin ja luonnollisemmassa asennossa. Verhopidikkeet vielä puuttuvat...nekin on jo valmiina, mutta en muista minne olen ne laittanut, ehkä ne joskus tulevat vastaan:)This time I made armchairs of cardboard. I painted the green chair with acrylic paint and i love the result. Green chair is going to livingroom and white goes to bedroom.

3 kommenttia:

 1. Hienot on nojatuolit, etenkin tuo vihreä miellyttää myös minun silmiäni. Maton kuvio ja väri on myös kivat.

  VastaaPoista
 2. Hei Lea,
  Hoe kaunis. kiitos suuren ohjeet. Valmiin tuoli näyttää kaunis ja hyvin tehty. Pidän todella vihreä maalattu vaikutus.
  iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 3. The chairs look so incredible. I love that squared edge of the arms. I makes them look so perfect.
  hugs♥,
  Caroline

  VastaaPoista