perjantai 5. elokuuta 2016

Helppo sohva ja rahi/Easy sofa and footstool...

Kaksion tiettyjen huonekalujen rakentaminen aiheuttaa tällä hetkellä hieman päänvaivaa, niinpä laitoin ajatukset hautumaan ja viimeistelin Willa Helmiinan olohuoneen sohvan ja rahin, joita olin aloitellut jo kesäkuussa.Yleensä kun rakentelen huonekaluja joudun liimailemaan useita kerroksia pahvia päällekkäin. Tällä kertaa homma meni hieman nopeammin, kun eräästä pahvilaatikosta otin talteen tälläiset paksut pahvit. Leikkasin sohvan istuinosan ja käsinojat siitä, sekä rahin rungon. Selkänojan sohvaan leikkasin kuitenkin 2mm:stä puupahvista.Sohvan verhoilun aloitin selkänojan taustapuolesta. Muropaketin pahvin liimasin kankaaseen ja alareunan tässä vaiheessa siististi pahvin ympäri. Tämän jälkeen liimasin tuon pahvin itse selkänojaan ja aukileikatut reunat tiiviisti sohvan puupahviseen selkänojaan.

Leikkasin muropaketista myös sohvan istuinosan levyisen ja paksuisen "kanttinauha" suikaleen, jonka liimasin kankaaseen. Mittasin sohvan kulmien kääntökohdat valmiiksi ja muropaketin suikaleet leikkasin osissa, jolloin pahvin saumakohta osui aina sohvan kulman kanssa samaan kohtaan. Näin sain kanttauksen liimattua istuinosan ympäri siististi ja tiiviisti myös kulmista.

 Käsinojien sivut päällystin ohuella pahvilla ja kankaalla.
Liimasin myös pahvilla tuetut kanttaukset käsinojien ympäri ja liimojen kuivuttua kiinnitin käsinojat paikoilleen.Rahin päälliosaan laitoin pahvin ja kankaan lisäksi vanua.

 

Samalla tekniikalla verhoilin rahin sivut, kuin sohvan istuinosan.
Sohvan istuinosaan laitoin myös vanua kankaan ja pahvin väliin.
 Selkänojan tein samalla tavalla, mutta hieman ohuemmasta pahvista.


 Sohvan pehmusteet liimattu ja kuivumassa. Myös selkänojan ympäri tein kanttauksen.


Lisäsin lopuksi sohvaan ja rahiin puiset matalat jalat, jotka tein sytyketikuista ja petsasin ruskeaksi. Rahiin laitoin myös kaksi terenauhaa saumakohtien päälle.


This time i finished livingroom sofa and footstool and i think they look pretty good.3 kommenttia:

 1. Wonderful sofa tutorial. Thanks for sharing. I love the modern, clean lines and I love the cushions which add a lovely color. Great work!
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 2. Hei Lea,
  Kiitos tästä suuri postitse. Omat ohjeet olivat selkeitä ja sohva on vain kaunis! Suuri kuvia otit auttaa selittämään muuten.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 3. Brilliant! The sofa looks so clean and crisp. Super tutorial. I see some techniques I will have to try out. Thank you so much for sharing this!
  hugs♥,
  Caroline

  VastaaPoista