tiistai 29. marraskuuta 2016

Marokkolaistyylinen kylpyhuone/Maroccan style bathroom...

Jiihaa! Marokkolasistyylinen kylpyhuone on vihdoin valmis! Ei ehkä täysin tullut, sitä mitä kaavailin, mutta saa kelvata! Minimaratonin innoittamana tämä järkyttävän pitkälle venynyt projekti valmistui ja kun otin härkää sarvista vaihtui myös kylpyhuoneen seinämateriaalit kertaalleen. Kuinka ollakkaan...Aikaisemmin laittamani marokkolaistyylinen tapetti alkoikin ärsyttämään ja vaihdoin tilalle kokonaan marmoriset seinät, jotka tulostin valokuvapaperille.


Tältä kylpyhuone näytti siis aikaisemmin. Kaapistot ja pienet yksityskohdat puuttuivat. Tällaisessa tilassa kylpyhuone olikin reilu puoli vuotta. Mutta miksi tämä venähti?...Olin aloittanut kaapistoja tekemään vanerista, mutta kun sain rungot kasaan huomasin, että ne olivat vinksallaan joka suuntaan. Olin epähuomiossa säilyttänyt vaneria seinää vasten. Juu ei kannata, vaneri alkaa taipumaan. Paras tapa säilyttää on lappeellaan lattialla. Tämän harmillisen kömmähdyksen myötä projekti sitten siirtyi ja siirtyi ja suorastaan piinasi mieltä, tuntuikin etten saa ikinä aikaiseksi aloittaa kaapistojen tekemistä uudelleen alusta.Tältä seinät näyttävät nyt ja olen tyytyväinen. Nämä pinnat taitavatkin olla tässä kylpyhuoneessa jo neljännet!...kyllä nyt saa luvan kelvata:) 
Kylpyhuoneessa on hyvin vaaleat pinnat, joten valitsin tehosteväriksi sinisen eri sävyt. Lattialaatoissa on myös hopeisina yksityiskohtina marokkolaisia laattoja marmorin kaverina.
Ohjeita kylpyhuoneen osista ja yksityiskohdista...


Marokkolaistyylinen koristeboordi:

Tulostin valokuvapaperille marokkolaistyylistä kuviota, jonka leikkasin terävillä saksilla ja liimasin tukevaan pahviin.


Päällystin boordin foliopaperilla. Erikeeperillä kiinni ja vanupuikkoja ja tylppäpäistä leivonta välinettä käyttäen tasoitin ilmakuplat ja terävöitin valokuvapaperin rajat esille folion alta.


Boordin kiinnitin Erikeeperillä seinään. Valitsin boordin alle 2mm:n pahvin, koska halusin tulevalle suihkuseinälle hieman tukea ja kiinnityspintaa boordista.


Kylpyhuoneen kaapit pahvista:

Valmistin tukevasta pahvista kaapistot. Ovista en tehnyt aukeavia ja liimasin myös "etupaneelin" paikoilleen. Tapettipuukolla kuorin hieman oviin ja laatikoihin muotoja. Puupahvia on helppo tällä menetelmällä muokata. Pahvi irtoaa kerroksittain ja kaiverruksia ja upotuksia on helppo tehdä. Pohjustin kaapit Gessolla ennen maalausta.


Oviin halusin myös Marokkolaista koristeellisuutta, niinpä tulostin valokuvapaperille  kuvion, jonka leikkasin sopiviksi paloiksi ja maalasin petroolin ja hopean värisellä askartelumaalilla.


Koristeet liimasin ovien upotuksiin ja ympärille 1mm:stä pahvista kehykset.


Betoninen lavuaari:

Leikkasin joulukuusen pallon puoliksi tapettipuukolla, jonka päällystin Wood Fillerillä kauttaaltaan. Wood Filler on tarkoitettu puuosien tasoitukseen, mutta toimi hyvin tähänkin.


Hioin enimmät rosot pois ja maalasin vaahtomuovin palasella valkoisella ja harmaalla askartelumaalilla lavuaarin pinnan. Kiinnitin lavuaarin tasoon pikaliimalla. Tasoon olin leikannut sopivan kokoisen reiän lavuaaria varten, jotta sain sen upotettua hieman alemmas.


Paksuhkosta rautalangasta ja korujen osista tein hanan. Peilin olin tehnyt jo aikaisemmin. Kehykset leikkasin pahvista, jonka päällystin foliolla. Takana näkyvän pyyhetelineen valmistin grillitikuista, jonka maalasin kromispraylla.


Hiusharja:
Harjan sukaset leikkasin vanhasta ripsiväriharjasta, koska sen materiaali oli muovia harjaksen halkaiseminen pituusuunnassa oli helppoa. (Pesin tietenkin ensin harjan).


Harjan varsi valmistui pahvista.


Maalasin varren mustalla ja hopealla, myös harjakset saivat uuden värin. Pikaliimalla harja kasaan ja valmis!


Pyykkikori:
Pyykkikorin runko on pahvista. Päätypaloihin lävistin reiät valmiiksi ennen kasaamista.


Askartelumaalilla ulko-ja sisäpuolen maalaus...


Maalien kuivuttua päällystin korin venyvällä pitsillä. Laitoin pikaliimaa vain korin ylä-ja alareunaan ja venytin pitsin korin alle. Liimojen kuivuttua leikkasin ylimääräiset pitsit pohjan alta.


Langasta tein kahvat ja korujen osista metallirinkulat reikien päälle. Langat liimasin yhteen korin sisäpuolelta, koska niiden solminen oli hankalaa.


Korin reunan viimeistely langalla.

Lyhty viuhkan osista:
Viuhkasta leikkasin ensin rungon osat, jotka liimasin pikaliimalla yhteen. Lyhdyn päälliosan tein pahvista ja pienestä kierreruuvista ripustin. Maalasin lyhdyn ensin gessolla, koska tuo viuhka materiaali on hyvin heppoista.


Maalasin lyhdyt ja ovien kehykset kromispraylla. Fimosta valmistin kynttilät.


Ovet liimattu paikoilleen pikaliimalla ja lyhdyt valmiina ripustettavaksi.


Tässä yhteiskuva pienistä näpräilyista. Lisäksi tein nenäliinalootan ja pumpuli purkin:) Pyyhkeet on valmistettu ohuesta froteesta ja värjätty vesiväreillä.


Myös Willa Helmiinan äiti, Ursula Ruusunen on saanut vaatetta päälleen. Ompelin rouvalle kylpytakin. Materiaalina on tyttöseni pieneksi jääneiden potkuhousujen kangas...onkohan rouva menossa vaahtokylpyyn?
 

Naulakossa riippuu valmistamani pesusieni, jonka ompelin ohuesta tyllistä. Myös muutama pesuaine on suihkuseinällä.


Marokkolaistyylinen rullaverho ja ikkunalaudalla itsetekemäni kukka. Vihdoin onnistuin kukan teossa ja siitä tuli tosi kaunis, hieman Orkideaa muistuttava. Valitettavasti kuva on kuitenkin suttuinen, koska valo ei oikein riittänyt kylpyhuoneen takaseinälle.
Suihkuseinän pylvään valmistin yhteen kierretyistä ja liimatuista grillitikuista.
Siinä se nyt on! Vielä valaisin puuttuu ja valmistankin sen heti, kun sopivat osat löytyvät. Mitä mieltä olette? Oliko tarpeeksi marokkolaista tunnelmaa?

Terkuin ja ihanista kommenteista kiittäen: Lea

My Maroccan styled bathroom is finally ready and i´m so happy and relieved! What do you think about the result. Is there
enough Moroccan atmosphere?
Thanks for your lovely comment and see you soon:)

Best Regards:Lea

5 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita, kauniita yksityiskohtia ja marokkolainen tunnelmakin välittyy!

  VastaaPoista
 2. What a superb piece of work this wonderful bathroom is! I love the Jacuzzi bath and thank you for sharing all the details.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia ja hyviä ideoita. :) Varsinkin pidän tuosta pyykkikorista ja hiusharjasta! Marokkolainen teema tulee hyvin esiin koristeissa. <3

  VastaaPoista
 4. What a terrific theme for a bathroom and you have made it look Moroccan with some Very Clever ideas regarding the accessories and the applied details. Beautifully done! :D

  VastaaPoista
 5. kaunis !!!! kuinka paljon huomiota yksityiskohtiin, hyvä! . . . kiitos opetusohjelman lyhdyn, ajatus varmasti minä käytän.

  VastaaPoista