maanantai 21. marraskuuta 2016

Moderni kylpyhuone/Modern bathroom...

Marokkolaistyylinen Willa Helmiinan kylpyhuone on edennyt viimeistely vaiheeseen. Vielä muutama pieni yksityiskohta puuttuu. Kyllä noiden pikkuesineiden tekeminen ja ylipäätään pähkäily, miten ne valmistetaan on työlästä...mutta myös palkitsevaa. Tähän väliin päätin vielä laittaa muutaman työvaihe kuvan näyttely kaksion kylpyhuoneesta. Kaksiohan on jo titetenkin Seinäjoella, Etelä-Pohjanmaan nukkekoti näyttelyssä. Tässä linkki http://www.seinajoki.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2016/10/TruAKLxtV.html.stx 

Kaksion asukas James Pontti on siis naistenmies ja senpä tähden naiskauneutta löytyy mies kylpyhuoneen seinältä. Mietin ensin onko tuo kuva liian eroottinen tähän tarkoitukseen, mutta päätin kuitenkin laittaa sen...taidettahan se vaan on;)



Tässä laajakuva otos kylppäristä. Kuvasta puuttuu vielä taulun kehykset. Pyyheteline on tehty grillitikuista, joka on maalattu kromispraylla. Tuo on loistava maali, kuitenkin kuivumisaika on pidempi, kuin tavallisessa spraymaalissa ja pikaliimaa käytettäessä pitää olla tarkkana, sillä liima liottaa maalia.


Kylpyammeen ja suihkuseinän valmistin vahvasta pahvista. Halusin ammeen ympärille puisen reunan, joten tein tavallaan kaksi ammetta sisäkkäin. Mittasin tuon "ammeiden" välin  juuri sytyketikun levyiseksi. 

Vaikka päällystin ammeen kokonaisuudessaan valokuvapaperi printeillä, pohjustin silti koko rakennelman Gessolla. Olen todennut, että Gesso on loistava materiaali pahvin kanssa. Se tekee esineistä kestävämpiä ja jatkokäsittelykin on helpompaa. Erityisesti spraymaaleja käytettäessä se on ehdoton! Ilman Gesso pohjustusta spraymaali nostaa ilmanpaineen takia pahvin (ja joidenkin puiden) syyt ylöspäin ja lopputuloksesta tulee todella rösöinen. Gesso siis sitoo pinnan tiiviiksi ja lopputulos on sileä....pitää kuitenkin muistaa hioa välillä ja maltilla lisätä Gesso kerroksia.



Ammeen pinnan maalasin kiiltävällä spraymaalilla. Tulostin mosaiikki laatoitusta valokuvapaperille ja päällystin ammeen reunat ja suihkuseinän. Sytyketikuista sahasin palat ja petsasin ruskeaksi. Halusin  myös hieman vaahtoa ammeen pohjalle, jotta näyttäisi siltä, että James on ollut juuri kylvyssä. En uskaltanut laittaa Scenic Wateria suoraan ammeeseen, koska se tehty pahvista. Pähkäilin toteutusta tovin ja päätin kokeilla miten onnistuisi, jos teen sen ensin johonkin muovialustalle. Kertakäyttöisistä pakasterasioista löytyikin ratkaisu. Valutin kuuman sulan Scenic Waterin rasian kannelle ja tein kuplat ruiskulla. Scenic waterin  jähmetettyä täysin, leikkasin kannesta ammeen pohjan kokoisen palan saksilla. Leikkaus onnistui helposti ja sain asetettua kuplat ammeen pohjalle.



Lattian laatoitin samoin, kuin aina ennenkin, eli tulostin valokuvapaperille laatoitusta. Leikkasin lattian kokoisen pahvipohjan ja liimasin ohuella pahvilla tuetut laatat paikoilleen. Liimojen  kuivuttua käsittelin laattojen pinnan lakkaspraylla. Pinnan kuivuttua saumaus oikealla saumauslaastilla pienen ruiskun avulla. 
Lakkaspray  kiinnittää laattojen värit ja saumauksen yhteydessä värit eivät leviä, tai haalistu. Saumaus kannattaa tehdä pienissä erissä edeten, sillä saumausaine kuivuu nopeasti. Kuivalla paperilla pyyhkäisy ja enimmät pois, ennenkuin jatkaa... Saumausaineen täysin kuivuttua kostealla pyyhkeellä kevyt pyyhkäisy ja ylimääräiset aineet irtoavat hyvin ja lopputulos on siisti. Valmiin laatoitetun lattian liimasin kylppäriin Erikeeperillä ja laitoin painoksi kirjoja päälle.


Myös suihkun valmistin samoin, kuin ennenkin. Rautalangasta suihkun varsi. Pahvista tukikiinnikkeet ja sadetin, jotka päällystin foliolla. Neulalla pienet reiät sadettimeen ja hammastikulla lappeellaan pinnan siloitus ja kiillotus. Käsisuihkun osa on valmistettu vanupuikon muovista ja pahvista.



Pikaliimalla osat yhteen ja kuivumaan pystyasentoon. Käsisuihkun pidike on Lego ukkelin käsi, jonka maalasin askartelumaalilla. Puisista helmistä tein hanan säätönupit.



Kiinnitin suihkun paikoilleen pikaliimalla, kuten myös pyyhetelineen ja muutkin kalusteet. Kylpyhuoneen allaskaapin valmistin pahvista ja "maitolasit" on laminointi kalvoa. Lavuaari on myös pahvia. Hana ja wc-pönttö tulivat kaksion mukana valmiina.



Näin valmistui siis kaksion kylpyhuone. Hauskoja askartelu hetkiä kaikille ja kiitokset kommenteista edellisen juttuun!

This time i show you how i made the modern bathroom to my  two-room exhibition apartment.
Thanks for your comment about last post and have fun with craftning.

Terkuin/Best Regards: Lea





5 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! :) Hyviä oivalluksia sulla ja kivoja vinkkejä vasta-alkajalle! <3

  VastaaPoista
 2. Todella upea kylpyhuone, juuri kuin sisustuslehdestä!

  VastaaPoista
 3. Amazing! It looks so accurate. Loving the tiny tile and that shower head. The vanity is awesome!
  hugs♥,
  Caroline

  VastaaPoista