perjantai 11. marraskuuta 2016

Moderni makuuhuone. Nahkapäätyinen sänky, matkalaukku, vaatekaappi/ modern bedroom...

Minimaratonissa on työn alla marokkolaistyylinen kylpyhuone, mutta koska sen valmistuminen kestää ja kestää, niin ajattelin laittaa tähän väliin muutaman työvaihekuvan James Pontin kaksioista. Kuvassa siis hieman keskeneräinen makkari, jossa kuitenkin valmiina moderni vaatekaappi, sänky ja matkalaukku. Näistä siis muutama työvaihe kuva...


Sängyn päätyyn käytin materiaalina vanhaa keinonahkaista käsilaukkua ja liimaamiseen pikaliimaa. Pikaliiman ja keinonahan yhdistäminen ei kuitenkaan ollut helppoa, sillä liima alkoi liottaa nahan pintaa hyvin herkästi. Tekstiili liima olisi ollut varmasti parempi vaihtoehto. Keinonahan alla on pahvi ja ohut kerros vanua. Napit tein pienellä reiìttimellä ja maalasin ohutta pahvia kultaisella kynsilakalla. Ennen nappien liimaamista tein pistot päädyn läpi vahvalla langalla.Sängyn runko on sytyketikuista ja petsattu ruskeaksi. Patjan tein pahvista, jonka päälle liimasin vanua ja kultaisen lakanan satiinista.Ompelin pussilakan reunat ja kiinnitin sen foliolla peitetyn pahvilaatikon päälle. Pahvilaatikko vastasi mitoiltaan hyvin lähelle sängyn mittoja. Foliolla suojasin pussilakanaa, jotta pahvi ei päästäisi väriä lakkauksen yhteydessä. Aseteltuani peiton nuppineuloilla laatikon päälle lakkasin sen pariin kertaan hiuslakalla ja annoin kuivua asentoonsa.Matkalaukun rungon tein pahvista ja päällystin joustavalla kultaisella trikoolla, jota oli jäänyt muista projekteista yli. Maalasin kankaan mustalla akryylimaalilla ja vanhasta koruketjusta tein vetoketjun. Pahvista renkaat ja hammastikuista tukijalat.


Modernin vaatekaapin rungon valmistin puupahvista. Halusin ovista erikoiset ja "painalluksilla" aukeavat, joten vetimiä en tehnyt lainkaan. Ohuesta pahvista leikkasin suorakaiteen muotoisia erikokoisia paloja, jotka liimasin paikoilleen. Osa paloista oli paksuudeltaan 2mm:ä ja osa 1mm:siä. Muutamaan kohtaan en laittanut palasta lainkaan. Halusin, että kaapin pinta ei ole tasainen, vaan "kolmiulotteinen".


Pohjustin kaapin Gessolla ennen spraymaalausta.
Maalin kuivuttua lisäsin vielä muutaman dc fixillä päällystetyn pahvin rakoihin, sekä peilejä.


Valmis kaappi, sänky ja matkalaukku paikoillaan. Tästä ylhäältä otetusta kuvasta näkeekin hyvin miten tuon kaapin pinta on hauskan epätasainen. Aikasta komia;)Ehkäpä seuraavalla kerralla minimaraton saa jatkoa ja voin näyttää miltä se "surullisen kuuluisa" kylpyhuone näyttää...voi taivas sen kanssa on ollut vastoinkäymisiä!

Terkuin:Lea

I have started to continue my maroccan style bathroom, but there is so much to do and I have had a lot of failures with it. Biggest problem seems to be, that I can not decide the details and colours. So this time i´ll show you  some pictures about my  two-room exhibition. How i made the bed, wardrobe and suitcase.The exhibition has already begun and there is so much to see.
I hope to get there soon.

Best Regards:Lea

9 kommenttia:

 1. Todella tyylikäs moderni makkari tulossa! Hieno idea nuo kaapinovet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkari on tietenkin jo valmis ja kaksio Seinäjoella näyttelyssä, mutta kiitos kuitenkin:)

   Poista
 2. James Pontin makuuhuone on todella tyylikäs! Olet keksinyt kivoja ratkaisuja ja saanut siitä erikoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkka:) Oli hauska tehdä välillä jotain ihan erilaista, kuin mitä olen tehnyt Willa Helmiinan...taisin myös samalla hurahtaa moderniin tyyliin 1:1 elämässä:)

   Poista
 3. Hei Lea, kaikki on onnistunut hienosti, tsemppiä kylppärin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkka. Tsemppiä tosiaan tarvitaan sen kylppärin kanssa:)

   Poista
 4. Hienoja! Varsinkin tuo pikkumatkalaukku on upea! <3

  VastaaPoista
 5. Wow, Lea,

  These pieces of furniture and decorations are extremely realistic looking and detailed as always... :) And the suitcase even has a TAIWAN lable! I love it. :D

  Hamish Hogwart says he loves the black bed.

  Kind regards,
  Nina

  VastaaPoista
 6. The room is fantastic! I love the bed and that wardrobe. The rug is so cute. It's all amazing. Great work on the luggage.
  hugs♥,
  Caroline

  VastaaPoista