sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Minimaraton: Turvallinen nukkekoti taaperolle/Safe dollhouse toddler...

Minimaraton puhteena oli myös sisustaa keväällä ostettu Ikean nukketalo, jonka  Helmiina sai  1-vuotis synttärilahjaksi. Talo sai jo keväällä maalit ja tapetit pintaan, mutta huonekalut jäi uupumaan. Toki neiti on talolla leikkinyt tyhjilläänkin, sillä nuket ostettiin myös ajoissa. 
Neidin ollessa vielä hyvin pieni taaperoinen huonekalujen tuli kestää rajuakin käsittelyä. Ei liian fiiniä ja siroa. En löytänyt valmiina mieleisiä huonekaluja, mutta työpöydän laatikoista löytyi keskeneräisiä ja valmiitakin sivutuotteena syntyneitä esineitä, jotka päätin viimeistellä.


Tapetit on itse printatut, tosin...oikeat tapetit kyllä kestäisivät paremmin. Vinyylitapetti olisi ollut paras ratkaisu. Ikkuna kuvat löysin googlesta, jotka liimasin pahvisiin kehyksiin. Väliin tuli tulostuskalvo. Valeovet on tehty muropaketin pahvista.Keittiökaapiston rungon valmistin vanerista, mutta tasot löytyivät laatikosta valmiina. Hieman niitä piti muokata, jotta sain ne käyttökelpoisiksi. Ruokapöytä on aikaisemmin tehty. Hieman vänkyrät jalat ja epäonnistunut kuvansiirto, niin pöytä ei päätynyt Willa Helmiinaan. Tähän tarkoitukseen kuitenkin ihan passeli.


Kylpyhuoneessa on tapetti myös katossa...siis ihan oikea tapetti. Se on Tapettitalon Juhannnusruusu. Pikkupalanen löytyi varastosta ja tuohon sen laitoin sen kummemmin miettimättä, että sopiiko sisustukseen;) Pesukone oli jo valmiina, tämäkin Willahelmiinan pesukoneen "koevedos", Ammeen tein seinämateriaalista, jota jäi James Pontin kaksioista yli. Ensimmäinen liimaus ei kylläkään pitänyt, joten tein ammeen ympäri vielä pahvista täyskorkean reunan, jonka maalasin vihreäksi. Lattia on akryyliväreillä maalattua muropaketin pahvia. En edes leikannut laatoiksi, koska ajattelin sen kestävän paremmin kokonaisena.


Kaikki huonekalut ja esineet on liimattu paikoilleen, jopa matot! (Paitsi pikkusänky ja sängyn peitteet) Tehdessäni huonekaluja taloon annoin Helmiinan leikkiä talolla ja valmiilla esineillä. Hän hyvin innokkaasti sisusti ja huonekalut vaihtoivat paikkaa moneen kertaan. Tämähän oli neidistä ihan huippukivaa, mutta ei niinkään äidistä, joka löysi huonekaluja ympäri asuntoa, sohvien ja sänkyjenkin alta. Liimattuani kaikki tavarat paikoilleen neiti kokikin jonkin sortin shokin, kun mikään ei irronnut. Kovasti hän yritti mattoakin siirtää ja tuli paha mieli...seuraavana päivänä Helmiina kuitenkin oli jo toipunut alkujärkytyksestään ja leikki sujui loistavasti. Hän ei yrittänytkään tavaroita siirrellä, vaan nukeilla kopsutteli pitkin taloa ja oli hyvin iloinen:)


Nyt on valmiilla talolla leikitty jo kolmisen viikkkoa ja hyvin on kestänyt. Helmiina onkin hyvin ihastunut taloonsa ja leikkii sillä päivittäin. Monena aamuna on heti herättyään istahtanut talonsa eteen ja leikki on alkanut. Aivan ihana nukkistelijan alku! 

Taloa ei ole sisustettu "sisustusmielessä" ja yksityiskohtiakin puuttuu, kuten vessanpönttö. Tämä on Helmiinalle ensimmäinen nukkekoti ja se kestää, minkä kestää. Ehkä muutaman vuoden päästä sisustamme talon yhdessä uudelleen ja ihan tyylillä:)
Kiitokset jälleen ihanista kommenteista edelliseen juttuun!

Terveisin:Lea
 

I finally finnished my babys first dollhouse. It is not decorated with style, but only with reason. No
 movable objects, or easily breakable objects.

Best Regards:Lea

3 kommenttia:

 1. Your little girl is adorable. She plays so lovely with the dollhouse.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 2. Kiva nukkekoti:) Kyllä sillä kelpaa pienen tytön leikkiä.

  VastaaPoista
 3. Hei Lea, Laitatko osoitteesi, niin voin lähettää palkinnon, jonka sait 111111-arvonnassa!
  raija.maula@luukku.com

  VastaaPoista