keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Olohuoneen ja makuuhuoneen viimeistelyä/living room and bedroom finishing...

Kylläpä vierähti aikaa, mutta sain viimeisteltyä willa Helmiinan olohuoneen ja makuuhuoneen. Viimeistelin kesällä aloitetun kirjahyllyn, tein uuden olohuoneen maton, verhot, valaisimia, tyynyjä, röyhelöhelmalakanan, Emma-tuolin, peilin, kirjahyllyyn tavaroita, tauluja, kasveja, pianon ja Helmiinalle prinsessa mekon, huh olipa urakka!
  
Sohvapöydän lasissa on Marimekon printti Tuuli, joka on tulostettu kalvolle. Käyttämäni kalvo oli hieman huono laatuista ja värit eivät kuivuneen kunnolla, joten päällystin tulostetun kuvan vielä läpinäkyvällä kirjanpäällystys muovilla. 


Kirjahylly on tehty pahvista ja hieman mukaeltu boknäs hyllyistä. Ovet eivät  oikeasti aukea, vaan liimasin ne kiinni. Hyllyssä on playstation, lautapelejä, kirjoja, leffoja, valokuva albumeita, stereot, kukkavaaseja, valokuvia, veistoksia ja muutama alkoholi juoma ym. Hyllyssä on myös työpöytä, jossa on aukeava laatikko. Laitan hyllyn työvaihekuvat erikseen myöhemmin.

 Parvekkeen oveen tein myös verhon läpikuultavasta kankaasta.

 Portaisiin tein kaiteen tukevasta pahvista ja leikattavasta peilimateriaalista. Olohuoneen seinille tuli useampi lintuaiheinen kuva, jotenkin hurahdin noihin riikinkukko tauluihin... 


Ulkona paukkuu pakkaset ja punatulkut ovat tulleet parvekkeen kaiteelle levähtämään...niin silloin joskus mainitsin, että Willa Helmiinassa on aina kesä, mutta kuinkas kävikään;)

 
Makuuhuoneessa Ursula äiti laittautuu uuden peilin edessä. Meikkipöydän olen ostanut valmiina. Tämä onkin ainut huonekalu, jonka olen ostanut valmiina, kaikki muut olen tehnyt kokonaan itse.
 

Kyllä kelpaa rouvan meikkailla uudella Emma-tuolilla makuuhuoneessa, jossa on ihanan rauhalliset värit..makuuhuoneen väritys on mielestäni onnistunut parhaiten Willa Helmiinassa. Eri punertavan sävyjä ja puhtaan valkoista. Emma-tuolin ohjeen laitan erikseen myöhemmin. 
Joku on näköjään vienyt parvekkeelle lintulyhteen...Sokerin parvekkeelle tein erikeeperistä ja sokerista. Läpinäkyvälle kalvolle reilusti ensin liimaa ja sen päälle reilusti sokeria, kun pinta on kuivahtanut ravistellaan irtosokerit pois. Sokeri sulaa liimaan ja tuloksena on jäistä lunta. Kalvolle tehtynä lumet on helppo siivota, kun kevät tulee. Kaiteella olevien "lumien" alla kalvo, joka on kaksipuolisella teipillä kiinni.
 
  Pikku neiti Helmiina sai siis myös uuden mekon. Helppoa ei ollut tehdä hörhelöä tässä koossa, eikä mennyt niinkuin Strömsöössä, mutta innostuin kuitenkin sen verran, että neiti saa enemmänkin prinsessa mekkoja:)


 Tässä vielä lyhyesti ohjeet makuuhuoneen valaisimeen, sohvapöytään ja bling bling peiliin...
Kiitokset edellisen jutun kommentteihin, niitä on aina kiva saada ja ihanaa alkanutta uutta vuotta kaikille!

This time i finished my dollhouse livingroom and bedroom. I made the piano, new textiles, ceiling lamps, Emma-chair, mirror, bookcase, paintings and lot of decorative items...and of course little Helmiina got a new dress...

Best Regards:Lea

10 kommenttia:

 1. Kaunis koti ja kuvat! Olet kyllä taitava ja sinulla on silmää sisustamiseen! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit huoneet molemmat! Tykkään olohuoneen rauhallisesta tunnelmasta ja kirjahyllyistä. Makuuhuoneessa on hieno peili ja nojatulit!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kaikki niin kauniisti laitettu :)
  Ihanat kuvat ja ohjeet !
  Kiitos ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniit huoneet! Niissä on ollut kova työ, mutta kyllä on kannattanut.

  VastaaPoista
 5. You did an EXCELLENT job on every room! Thanks for the tutorials! I am inspired!

  VastaaPoista
 6. Wonderful rooms. Thank you for sharing all the fantastic tutorials.
  Hugs Maria

  VastaaPoista
 7. Tykkään kovasti näistä kodeista, joissa on itse tehtyjä huonekaluja ja muuta kotiin kuuluvaa. Niin kaunis, värit kohdallaan ja kaikki taidolla tehty.

  VastaaPoista
 8. Kaunista. Kiitos mukavasta lumi-ideasta.

  VastaaPoista
 9. Lovely dollhouse rooms. I love the indoor details. Thank you for sharing your ideas.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 10. Everything is SO PRETTY!
  I love the piano and the airy lightness of the main floor. Upstairs, the bedroom is cosy and warm looking. I think that your choice of wall paper for the bedroom is bold yet feminine as is the pretty bed linen and area rug. I love the mix of florals and the resulting Summery atmosphere not to mention those two cute birds, perched on the railing which is a Wonderful little detail! :D

  elizabeth

  VastaaPoista