sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Ruokasalin silkkiverhot/Dining room silk curtains...

Ulkotöistä välillä sisälle. Ruokasalin verhot aiheuttivat melkoista päänvaivaa, koska en löytänyt silkkiä, tai satiinia  pienellä printillä. Halusin runsaat laskostetut verhot ja laskosten tekemiseen aioin käyttää hiuslakkaa, niinpä printatut verhot eivät käyneet materiaaliksi. Eräänä päivänä löysin kangaskaupasta  täydellistä vaalean pinkkiä silkkiä, vaikka siinä ei ollut mitään kuvioita ihastuin kankaaseen siinä määrin, että mukaan lähti ja viimein sain idean ruokasalin verhojen toteutukseen. Päätin tehdä runsaat verhot ja verhoilla myös verholaudan...vanhanaikaiseen tyyliin.


Ensimmäinen vaihe oli laskostaa ommellut verhot eripaksuisten pillien ja maalisutien alle ja päälle, eli vuoron perään yli ja ali kankaan. Nuppineuloilla laskosten tuenta ja maalarinteipillä pillit ja sudit tiukasti aluspahviin kiinni. Hiuslakkaa päälle, niin paljon että verhot kastuu kauttaaltaan. Sitten vain odotellaan, että kangas kuivuu...


Kun kangas oli kuivunut halusin vielä tiivistää laskoksia. Poistin siis kaikki pillit ja sudit ja kiinnitin verhon napakasti pahviin nuppineuloilla. Kavensin samalla hieman verhoja. Uusi kerros hiuslakkaa päälle ja taas odottelin, että verhot kuivuvat. Vaikka verhoissa ei ollut enään tukena pillejä ja suteja, kangas ei kuitenkaan latistunut hiuslakasta ja laskokset pysyivät hyvin.


 Nyt verhojen muoto oli sitä mitä halusin.


 Grillitikku kulkee siis verhojen ommellun tankokujan läpi ja puupahvista tein verhotangon.


Grillitikku kannattaa leikata aluksi hieman ylimittaiseksi. Kun grillitikku on pujotettu molemmista päistä läpi ja verholauta on oikeassa asennossa, eikä taivu mutkalle, voit lyhentää tikun oikean mittaiseksi pihdeillä. Liimaa päälle ja tikku kiinnittyy hyvin.


 Muropaketin pahvista leikkasin verholaudan päällisen, jonka päällystin silkillä.Halusin silkkiverhojen taakse vielä pitsiverhon, jonka valmistin ompelemalla pitsinauhaa yhteen. 


Verholaudan taakse leikkasin puupahvista takakappaleen, jonka avulla verhon liimaus seinään helpottuu huomattavasti, kun tarttumapintaa on enemmän. Kiinnitin pitsiverhon taustapahviin samalla.  


Valmiit silkkiverhot. Ensin meinasin vielä koristella tuota verholautaa, mutta sitten jänistin, enkä uskaltanut alkaa liimaamaan siihen mitään. Nämä ovat ihan hyvät näinkin. 


Ruokasaliin tuli heti kodikkuutta, kun sain verhot  ikkunaan:)


 

Mitähän sitä seuraavaksi keksisi? Hmm...miten olisi arvonta?
Kiitos taas kommenteista edelliseen juttuun ja ihanaista kevään odotusta kaikille!

T:Lea

 It was time to make the dining room curtains.
As a material I used silk and with a hairspray I made pleats. Next time  its time to make lottery and if you are interested
Stay on the line:)

Best Regards:Lea

5 kommenttia:

 1. Hei Lea,
  Verhot ovat hyviä. Sinun laskostasi on hyvä ja valitsit kankaat ovat ihania.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 2. Kauniit verhot! :) Kiitos hyvästä ohjeesta. <3

  VastaaPoista
 3. Hi Lea, Your silk curtains hang really well and I like the sheer lace panel behind them! I like that you've chosen a solid color which is the perfect compliment with the floral pattern on your dining chairs- Very Pretty!

  elizabeth

  VastaaPoista
 4. Silkistä saa aina juhlavan näköisiä tuotteita. Hienot verhot kertakaikkiaan :)

  VastaaPoista