lauantai 2. syyskuuta 2017

Kärhön ohje ja viimeistelty julkisivu/Clematis tutorial and finished facade...

Ihania nukkisteluun liittyviä asioita tapahtui tällä viikolla. Jyväskylän nukkisystävät  valmistivat ohjeellani Emma-tuoleja http://nukkisystavat.blogspot.fi/ . Sain myös tällaisen ihanan viestin sähköpostiini blogini yhteyden ottolomakkeen kautta...

My brother used to do work like you he passed away now but looking at your beautiful work put a smile on my face thank you

Terveisin
Rafael


Ihana ja liikuttava viesti tuntemattomalta ihmiseltä <3
Koko kesä meni Willa Helmiinan julkisivun viimeistelyssä, mutta sekin valmistui tällä viikolla. En ole päässyt edes kurkkaamaan sisätiloihin muutamaan kuukauteen, sillä nukkekotia on niin vaikea tällä hetkellä pyöritellä ympäriinsä. Tässä muuten vinkki niille, jotka suunnittelevat ensimmäisen nukkekodin rakentamista...huomioikaa nukkekodin syvyys ja miettikää tarkaan valmiiksi, minne sijoitatte valmiin nukkekodin. Itse olin niin ahne alkaessani rakentamaan Willa Helmiinaa, että halusin suuressa talossa olevan myös suuret huoneet ja syvät, jotta villeimmätkin sisustusideat voisi toteuttaa. Nyt sitten onkin ongelmana tuo syvyys, ei ole nimittäin helppoa löytää sopivan kokoista lipastoa sen alle, kun huone syvyys on 40cm + terassi portaineen 16cm,  eli lipastossa tulisi olla syvyyttä 60cm! Nykyisen lipaston päällä talon portaat tulevat yli ja talon kääntely on erittäin haastavaa. Ei onnistu ilman miehen apua. Valmiina en siis ole löytänyt sopivaa lipastoa, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää rakentaa sellainen itse. Olisiko teillä lukijoilla vinkata sopivaa lipastoa? Sellaisen löytyessä ajattelin laittaa sen alle vielä pyörät, jotta kääntely onnistuu yksinkin.

Mutta sitten asiaan. Eli valmistin terassille Kärhön ja paljon muutakin rekvisiittaa on kesän aikana valmistunut. 




Kärhön ohje:

Revi paperista pientä silppua ja yleisliiman avulla pyörittele ohuen rautalangan ympärille.



2. Liimojen kuivuttua typistä tarvittaessa paperisilpusta pyöritellyt kukan keskiosat ja maalaa keltaiseksi.
3. Maalien kuivuttua leikkaa keltaisesta ompelulangasta pienet pätkät narua ja liimaa ne kukan keskiosaan. Liimojen kuivuttua lyhennä langat terävillä saksilla.



4. Maalaa vesiväreillä kopiointipaperia haluamaasi sävyyn ja leikkaa kukat kuviolävistäjällä.
5. Mikäli haluat maalata toisella värillä kukkiin sävyjä, maalaa kukat kalvon päällä. Näin kukat ei liimaudu alustaan kiinni.



6. Tee kukkiin reiät nuppineulalla ja pujota paikoilleen. Laita liimaa hieman kukan keskiosan ja terälehtien väliin.



7. Aseta kukan varsi kukkateipin keskelle ja taita teippi tiukasti rautalangan yli. Painele kynnenkärjellä teippi napakasti kiinni. Leikkaa ylimääräinen teippi pois ja pyörittele kukan vartta sormien välissä, jolloin teippi hieman kiertyy rautalangan ympäri.



 8. Taita kukkateippi kaksinkerroin ja leikkaa terävillä saksilla lehdet. "piirrä" nuppineulalla kevyesti lehtiin juovat.



8. Tee lehteen reikä hieman suuremmalla neulalla ja pujota  kukanvarteen.



9. Asettele lehdet haluamaasi asentoon ja laita muutama tippa yleisliimaa (esim. hammastikun, tai pienen pensselin avulla) kukan alle ja lehtien väliin. 



9. Anna kukkien liimojen kuivua. Pesusieneen upotettuna kukat kuivuvat tahraamatta.


10. Leikkaa muutama varsi kärhöön ohuesta rautalangasta. (Itse käytin samaa rautalankaa, kuin kukkien varsissa). Päällystä rautalangat kukkateipillä ja maalaa ruskeaksi. Kuivaa kalvon päällä.


11. Kierrä varret toistensa ympäri ja laita muutama tippa liimaa tukemaan kiinnitystä.


12. Liimaa osa lehdistä paikoilleen yleisliiman, tai pikaliiman avulla. Anna liimojen kuivua kunnolla.


13. Kiinnitä kukat paikoilleen. Kierrä kukkien varsi napakasti muutaman kerran oksan ympäri.


14. Litteäkärkisillä pihdeillä kukkien varret saa puristettua köynnöksen varteen, niin että liitoskohta on miltei huomaamaton. Lyhennä  terävillä pihdeillä ylimääräinen kukan varsi.


15. Liimaa loput lehdet paikoilleen ja asettele ne kukkien kiinnityskohtiin, jolloin liitoskohdat jää lehtien alle piiloon. Mikäli kukkien rautalankoja jää näkyviin maalaa ruskeaksi pienellä pensselillä (sama maali, kuin köynnöksen varressa). 


Mikäli kiinnität köynnöksen paikkaan, josta sitä katsellaan useammasta suunnasta, kiinnitä köynnöksen molemmin puolin lehtiä ja kukkia.


Tässä on valmis Willa Helmiina. Aika paljon tuli uusia juttuja kesän aikana. Väri vaihtui harmaasta mintun vihreään ja se maalaus olikin aika hankalaa, kun suojateippejä piti laittaa niin paljon. Rapattu sokkeli sai päälleen liuskekivipinnan munakennopaperista.


savupiippu ja hormi valmistui aaltopahvista. Tiilet munakennopaperista, jotka maalasin ja lakkasin ennen saumausta. Saumauksen tein oikealla saumauslaastilla. Kuvassa hormi näyttää olevan vinossa piipun suhteen, mutta on kyllä samassa linjassa:) Sokkelin käsittelin samalla tavalla. Katto sai myös viimein pinnan. Leikkasin muropaketin pahvista pitkiä piparkakkureunaisia paloja, jotka maalasin ja lakkasin oikeilla kalustemaaleilla. Katon pinnasta tuli "kivikova".


Hormin pintaa tein hieman sammalta. Silppusin vaahtomuovista pesusientä ja värjäsin sen vihreäksi askartelumaalilla. 




Terassi sai kaksi neilikka amppelia ja kukkia saikin tehdä melkoisesti, koska halusin asetelmista mahdollisimman runsaat. Fimosta valmistin ruukut.


Haikara pariskunta pesii savupiipussa.


Sylvesteri loikoilee terassilla ja vahtii omaa tonttiaan.


Tilasin kiinasta edullisia kukkalaatikoita. Valmistin niille suuremmat kukkalaatikot pahvista ja laitoin sekaan hieman askartelumaalilla värjäämiäni harsokukkia.





Harakat raakkuu parvekkeen kaiteella.



Täytyy myöntää, että muutama juttu jäi vielä tekemättä talon ulkopuolelle, mutta nyt on niin  i k ä v ä talon sisäpuolen hommiin, että tänään käännän (mieheni avustuksella) talon ympäri ja alan suunnittelemaan seuraavaa projektia. Huonekaluja olisi ihana tehdä pitkästä aikaa.

Terkuin: Lea


The facade is now finally ready. It was the whole summer Project. There were quite a few changes in the appearance. At last I can turn around the doll house and start to making some furnitures.

Best Regards: Lea


3 kommenttia:

 1. Kiitos kukkaköynnösohjeesta, se tulee varmasti kokeiltua!
  Minullakin on uusin talo syvä ja painava enkä yritäkään sitä enää kääntää. Alustana on kirjoituspöytä, se on riittävän leveä.
  Toista taloani, jota pitää saada katsoa joka suunnasta, käännän varovasti tarpeen mukaan. Siinä helpottaa, että talo on tukevan irtolevyn päällä (joka on lipaston päällä). Levyä on helpompi kääntää, ei tarvitse koskea lipastoon. Pyörät on varmaankin toimiva idea.

  VastaaPoista
 2. Beautiful outdoor decoration and thank you so much for the clematis tutorial.
  It's always interesting to follow your work.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 3. Hei, Lea! Olen myös törmännyt suuren talon ongelmaan. On hyvin vaikeaa liikkua tai liikkua yksin ja se on vielä kaukana rakennuksen lopusta)
  Talosi on kaunis ja viihtyisä. Se on harmoninen ja kodikas tunnelma. Kiitos opetusohjelmasta, se on erittäin hyödyllinen. Hugs, Julia

  VastaaPoista