torstai 5. lokakuuta 2017

Viimeistelty ruokasali/Finished dining room...

Ruokasalin aikaisempi tapetti alkoi kyllästyttämään. Huonekalut olivat siniset ja myös tapetti, tuntui että kalusteet hukkuivat tapetin väriin. Halusin lisää väriä ja kontrastia ruokasaliin, jotta kokonaisuus olisi mielenkiintoisempi. Aloitin remppaamisen poistamalla kaikki tilpehöörit portaita myöten ruokasalista. Pelkäsin portaiden ja väliseinän rikkoutuvan siirrosta, mutta kaikki pysyi ehjänä. Kyllä tuo puupahvi on kestävä materiaali! Portaista poistin sateenkaaren väriset tapetit askelmien nousuista. Helposti lähti nekin, kun olin käyttänyt liimaukseen puikkoliimaa. Tapettien poisto seiniltä olikin sitten työläänpää, sillä ne oli kiinnitetty liisterillä. Portaisiin halusin oikean maton ja hetki piti pähkäillä, miten saan maton kääntymään portaiden kaarevalta osuudelta. Maton kiinnitin portaisiin kaksipuolisilla teipeillä. Tekstin loppupäässä onkin ohje, miten maton valmistus tapahtui.

Monien kokeilu tulostusten jälkeen oikea tapetti löytyi. Harmahtavan vihertävällä pohjalla vaaleanpunaisia ruusuja, mikäs sopisi sen paremmin Ruususten perheen ruokasaliin😍 Myös perheen lemmikkien  määrä on kasvanut, sillä kaksi tyttökisua sai Ruususilta uuden kodin.
Tässä perheen Basset Hound nimeltään Prinsessa. Ihanan koiran on tehnyt Mira Virta.Uusi perheen jäsen Kaino...


ja Vieno. Musta kollikissa Sylvester taitaa olla ulkosalla...


Vintage kaappi pääsi paikoilleen ja sai täytettä...


Maalasin lasimaaleilla muovisia laseja. Lasien jalan viimeistelin kultaisella Deco matte värillä...Lilojen lasien pohjalle kylläkin meni turhankin paljon lasiväriä ja kuivunut väri näyttää viiniltä...eli jos maalaat lasiväreillä myös lasien sisäosan ja ET halua näyttävän tältä, niin kaada lasista ylimääräinen väri pois, ennen kuin väri kuivuu.


Valkoiset papukaija siskokset Polly ja Molly, sekä Elmeri tyytyväisenä häkissään, ettei nyt kisun suuhun joutuisi, kun häkki on auki...


Kristallivalaisin, joka vielä palaa heikosti. Joudunkin hieman korjaamaan valokiskoa, että saan valot taas toimivaan.Portaiden hyllystä poistin myös tapetit ja laitoin tilalle peilin. Peili peittää koko taustan, mutta kuva vääristyy hyllyn sivuosien heijastuksesta.Mutta mitä merkillistä!? Keittiöön johtava ovi-aukko on peitelty muovilla...niinhän siinä kävi, että yksi idea johti toiseen ja myös keittiö uudistuu. Idean taustalla on myös hylly, joka syntyi Vintage kaapin sivutuotteena. Tyyliltään se ei sopinut ruokasaliin, mutta oli kuitenkin niin söpö, että sille pitää tehdä paikka keittiöön. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kalusteiden järjestys muuttuu ja keittiön kaapistot vaihtuvat, tai uusiutuvat. Samalla rytinällä vaihdan tapetit ja korjaan viallisen valokiskon, jonka johto meni keittiön hormin läpi.Tässä vielä ohje, miten voi valmistaa kaareviin portaisiin oikean maton.Tässä kaikki tällä kertaa ja seuraavaksi vuorossa on keittiön totaalinen remontti. Olisipa oikeassakin elämässä näin helppoa rempata kotia, eikä budjetti tulisi vastaan. Kiitokset edellisen jutun kommenteista💓

Terkuin: Lea

I made changes to the dining room. I changed the wallpaper and I made carpet in curving stairs.
I also placed the mirror on the staircase shelf.
Next I will renovate the kitchen.
Thanks for the comments in the previous story💓


Best Regards:Lea

6 kommenttia:

 1. Hei Lea,
  Upea työ! Huone on kauniin ja rakastan värejä ja kuvioita. Se on erittäin vilkas ja viihtyisä huone. Lisävarusteesi tekevät siitä täydellisen. Bravo!
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 2. Värikäs huone! Uudet ideat ja muutostyöt johtavat usein lisämuutoksiin. Mutta siinähän tämän harrastuksen idea juuri onkin. Saa sisustaa ja leikkiä ihan omalla luvalla. Hah, hah.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kokonaisuus! Portaat ovat katseenvangitsijana ja tuo upea kaappi! Haaveilen sellaisesta vapaa-ajasta, että voisin vanhimmassa nukketalossani panna myöskin kaiken uusiksi.

  VastaaPoista
 4. I think that your dining room up-grades are all Really Lovely! The bolder colors for the stair carpet and the liquor cabinet make a beautiful contrast to the rose wallpaper and the softer colors in your dining suite. This is definitely more stylish room and all of your cuddly new pets are Loving it too! :D

  VastaaPoista
 5. Uusi ruokasalin tapetti on kaunis, ja niin on kokonaisuuskin. Kaino on aivan ihana. <3

  VastaaPoista