tiistai 2. tammikuuta 2018

Helppo astiakaappi pahvista/Easy cupboard...


Keittiö sai viimein astiakaapin. Tämä runko syntyi ruokasalin kaappia tehdessä "sivutuotteena". Kaapin malli oli söpö, mutta tyyliltään se ei sopinut ruokasaliin, joten tämä kaappi jäi hautumaan ja odottelemaan viimeistelyä. Uuden keittiön tyyli on herkullisen värikäs retroa ja maalaisromantiikkaa yhdistellen, pääosassa on pastellin värit eri sävyissä, niinpä myös kaapin sisältö, eli astiat piti tuunailla samaan henkeen. Kaapin materiaali on 2 mm:n puupahvi ja runko on hyvin yksinkertainen. Tässä kaapissa myös ovet on liimattu kiinni.


Suunnittele haluamasi mitat kaappiin.  Huomio kaapin syvyys kapeampana yläosaan ja leveämpänä kaapin alaosaan. Mieti myös kaapin alaosan eli pöytätason korkeus esim. nuken avulla.  Mittoja suunnitellessa kannattaa myös ottaa mitat esim. lautasista, joita haluat ylähyllyille laittaa.
Aloita kasaaminen liimaamalla kaapin kyljet taustalevyyn. Erikeeperi on loistava liima, koska se imaisee huokoiset pahviosat nopeasti ja tukevasti yhteen.Kaapin yläosan koriste. Leikkaa kolme hieman eri mittaista levyä porrastetusti ja liimaa päällekkäin. Asettele pahvit päällekkäin siten, että niiden reunat ovat taustapuolelta tasan. (Kaapin saa paremmin suoraan seinää vasten, ilman rakoa kaapin ja seinän välissä). Huomio, että pienimmän levyn mitat ovat samat, kuin kaapin rungon syvyys ja leveys.


Liimaa yläkoriste paikoilleen, niin että pienin levy tulee alimmaiseksi. Mittaa kaapin sisältä hyllyille syvyys ja leveys mitat ja liimaa paikoilleen. Huomio kaapin alaosan keskimmäisten hyllyjen syvyys mitassa jättää ovia varten tilaa. Mikäli teet ovet 2mm:stä pahvista vähennä tuo mitta hyllyjen  syvyydestä. Kaapin  pöytätason ja kaapin pohjan syvyys on sama, kuin kaapin kylkipaloissa. Helpoiten saat hyllyt liimattua suoraan, kun piirrät taustalevyyn viivoittimella merkit hyllylevyille ennen kaapin sivujen liimaamista.


Liimojen kuivuttua hio pahvista leikkuu rösöt ja pohjusta Gessolla. Maalaa kaappi haluamallasi värillä. Liimaa kaapin taustalevyyn tapetti. Hammastikun avulla tapetin palaset on helppo painella paikoilleen.

Mittaa grillitikuista kaapin sisämitan pituiset tikut. Maalaa tikut ja laita kuivumaan pesusieneen/vaahtomuovin palaseen pystyyn.

Käytä maalamatonta grillitikkua koukkujen taivutteluun ja maalaamiseen. Taivuttele koukut ohuesta rautalangasta pihdeillä grillitikun  ympärille. Näin saat kiinnitys silmukat ja koukut saman kokoiseksi. Taivuta koukkuosa lopuksi  eteenpäin, jotta saat ripustettua mukit korvista roikkumaan sivusuunnassa.
Maalaa koukut mustalla askartelumaalilla ja maalin kuivuttua pujota ne maalattuun grillitikkuun paikoilleen. Liimattuasi maalatun riman koukkuineen paikoilleen kaappiin, voit vielä lisätä koukkuihin kiiltoa kiiltävällä läpinäkyvällä kynsilakalla. Huomio tikkujen korkeuden suunnittelussa, että lautaset saa  helposti paikoilleen ja mukeille jää tilaa riippua vapaasti. 


Leikkaa pahvista ovet, jonka mitat vastaavat kaapin sisämittoja. (Kaksi ovea on yhtenäinen pahvin pala). Leikkaa verkkoa varten ovet keskeltä auki tapettipuukolla ja tee kevyt viilto ovien keskelle.

Pohjusta Gessolla ja maalaa kaapin väriseksi. Liimaa tylli ovien taustapuolelle pikaliimalla. Käytin valkoista tylliä, jonka maalasin askartelumaalilla harmaaksi.

Taivuta rautalangasta pihdeillä kiertämällä vetimet. Maalaa vetimet mustaksi ja viimeistele takorautaisen näköiseksi  esim. kiiltävällä kynsilakalla. Tee pienet reiät vetimille esim. sormiporalla. Liimaa vetimet paikoilleen pikaliimalla.Ennen kuin liimaat oven paikoilleen täytä kaappi astioilla ja liimaa astiat pikaliimalla paikoilleen. Oven voi kiinnittää yleisliimalla, tai pikaliimalla.

Suklaakonvehtirasiasta tein mm. muutamia vuokia, jotka maalasin askartelumaaleilla värikkäiksi.Fimosta valmistin kahvikuppeja.


Viimeistelin ovet vielä valesaranoilla. Saranat ovat ohutta muropaketin pahvia, jotka maalasin ensin mustalla askartelumaalilla ja lopuksi kiiltävällä kynsilakalla. Taivuta saranat keskeltä ennen liimausta ja kiinnitä paikoilleen pikaliimalla.

Muoviset lautaset maalasin myös pastellin värisiksi askartelumaaleilla ja kynsilakoilla.


Tällainen kaapista siis tuli. Ihanan iloisen värikäs ja ovien aukeamattomuus ei haittaa lainkaan, kun värikkäät astiat näkyvät kauniisti verkko-ovista. Valmistin keittiöön myös vielä yksinkertaisen seinähyllyn ja työtason tiskoneella. Seinähyllyyn pitää  tehdä vielä lisää tavaroita ja tason ääreen jonkinlaiset tuolit.
Myös keittiön kattovalaisin uudistui kromi spraylla.Välitilan laatat ovat samat, mutta maalasin ja lakkasin ripustustangon mustaksi ja lisäsin siihen muutamat koukut.


Kaikenlaista on tullut viime aikoina tehtyä nukkekotiin ja ihan "tosielämässäkin" ja huomaan olevani jälleen tilanteessa "tuhat rautaa tulessa"...no niistä muista "tulista" myöhemmin lisää. Ihanaa alkanutta uutta vuotta ja mahtavaa kevään odotusta...kyllä! Meillä kun almanakka näyttää tammikuuta ollaan jo kevään kynnyksellä:)

Here's an easy tutorial how to make cabinet. 
The material is cardboard and the doors are fake doors. The cabinet is filled with goods before gluing the doors. I wish a wonderful new year for everyone!


8 kommenttia:

 1. Kaunis keittiö ja hyviä ideoita. Astiakaappi on kerrassaan mainio, kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana keittiö! Kaikki on niin kaunista ja yhteensopivaa. Astiakaappi on upea, tykkään verkko-ovista ja saranoista! Olen itsekin juuri nukketalon keittiötä uudistamassa ja mietin kovasti, miten saisi siitä seesteisemmän.

  VastaaPoista
 3. Tunnelmallinen kaunis keittiö👍🏻

  VastaaPoista
 4. Keittiö on upea! Kaikki tosiaankin sopii hienosti yhteen.
  Kiitos, että jaoit astiakaapin ohjeen.
  Hyvää uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
 5. Ihanan "namunen" keittiö! <3 Kiitos kaapin ohjeesta ja oikein hyvää tätä kuluvaa vuotta 2018!

  VastaaPoista
 6. Hei Lea,
  Kaappi on kaunista. Kiitos ohjeista, teit sen kauniisti.
  Toivon, että sinulla oli ihana joulu ja kaikki parasta 2018.
  Iso hali
  G

  VastaaPoista
 7. Thank you for this great tutorial. The cabinet is beautiful!
  Happy New Year and best wishes for 2018!
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 8. I see your tutorial only now. I like the cupboard very much. Thank you for sharing :)

  VastaaPoista