tiistai 22. toukokuuta 2018

Moderni seinähylly ja keittiö/Modern wall shelf...


Hyvin hitaasti tämä Lundby Stokholm Kartanon remppa etenee, mutta aina jotain pientä ehtii tekemään. Päätin aloittaa talon remontin haastavammasta päästä, eli keittiöstä. Mustavalkoisen tapetin piristykseksi piti saada keltaista. Tulostin ohuelle puuvillakankaalle Marimekon printin "Puutarhurin parhaat". Jääkaapiksi valikoitui tähänkin taloon Smegg pirtsakalla keltaisella värillä, sekä tyyliin sopivalla liesituulettimella. Liesituulettimessa on oikea valo. (Jääkaapin ja liesituulettimen ohje löytyy oikeasta sivupalkista).
Saareke ja keittiötasot on valmistettu pahvista. Saarekkeen ympäri menee rakettitikuista ja sytyketikuista valmistetut listat ja hyllyt, jotka lakkasin Tammen sävyiseksi. Saarekkeen yltä kattopalkista päätin lopulta poistaa oikeat sähköt. Valaisimet kuitenkin tulee, mutta ilman oikeata valonlähdettä. Tulin siihen tulokseen, että keittiöön tulisi muutoin liikaa valoa toiseen päätyyn. Seinille tein 2 modernia seinähyllyä, jotka sai inspiraation Artekin Kaarihyllyistä. Toiseen hyllyyn olen tehnyt Fimosta Marimekon teepannun ja purnukoita.
Ja tässä talon uudet itsevalmistamani 1:14 asukkaat tarkastelevat, miten remontti etenee. 


Nuori rouva Rebecca on aika tälläytynyt ja sormessa komeilee suuri timanttisormus. Mies Robin komeilee tässä. Pitkät hiukset ja hieman rintakarvojakin näkyy paidan alta.Modernin seinähyllyn ohje:

Materiaalit
4kpl:tta jäätelötikkuja.
quilling paperia, tai muuta suikaleiksi leikattua paperia.
Ohutta pahvia (vahvuus 1mm)
Mustaa askartelumaalia
Petsiä, lakkaa, tai maalia puisiin osiin
Läpinäkyvää kiiltävää kynsilakkaa
Yleisliimaa (Erikeeper)


Liimaa yleisliimalla 2 jäätelötikkua päällekkäin x2 ja liimojen kuivuttua käsittele haluamallasi maalilla. Kuvassa tikut petsattu Tammen sävyllä.


Liimaa 4 kerrosta Quilling paperia päällekkäin. Tai muuta suikaleiksi leikattua paperia).


Leikkaa haluamasi kokoiset hyllyt pahvista. Helpoiten saat maalattua hyllyt, kun kieputat maalarinteippiä puuriman ympäri liimapuoli ylöspäin ja kiinnität hyllyt riman päälle. Näin hyllyt ei liimaudu taustastaan alustaan, kun maalaat ne.


Käytä maalausalustana kalvomaista paperia. Työt on helpompi maalata ja siirtää, ilman että taustapaperi suttaa ja liimautuu työhön kiinni. Maalaa hyllyt molemmin puolin ja liimautuneet Quilling paperi suikaleet mustaksi. Paperisuikaleet kannattaa nostaa heti maalauksen jälkeen toiseen kohtaan aluspaperia, etteivät jämähdä kiinni.


Kun maalatut jäätelötikut ovat kuivuneet leikkaa ne haluamaasi pituuteen. Kaiverra hyllyjen paikat ja tee lovista hylly pahvin syvyiset. Tarkista, että hyllyn paikat ovat samassa linjassa ja sovita hyllylevyjä paikoilleen.


Seinähyllyn kasaamisessa voi käyttää apuna paperin kulmia, jotta saat tukipuut pysymään suorassa ja samalla etäisyydellä. Kiinnitä puut mittaamisen jälkeen vielä maalarinteipin palasilla paikoilleen. Liimaa hyllyt yleisliimalla ja tarkista hyllyjen asento myös sivusuunnassa.


Kun hyllyt ovat liimautuneet kunnolla taivuttele hyllyjen väliin Quillin paperista "takorautaiset" kannattimet. Mittaa sopiva pätkä, taivuta ja sovita paikoilleen ennen liimausta. Kannattimet myös tukevat hyllylevyjä.


Takorautaiset kannattimet liimattuna paikoilleen.


Viimeistele kannattimet kiiltävällä läpinäkyvällä kynsilakalla. Näin Quillin paperi näyttää rautaiselle ja kynsilakka kovettaa paperin muotoonsa. Jotain pientä edistystä siis taloon on tullut kaikista muista kiireistä huolimatta. Aurinkoista kesän alkua kaikille 💗


I've been doing a kitchen renovation to the house Lundby. The kitchen still lacks any kind of stuff.
I also made a modern wall shelf with instructions.
Hope this will be of benefit to you. A wonderful start to the summer for everyone 💗

2 kommenttia:

 1. Hei Lea,
  Teit upean työn kaapissa. Keittiö on ihastuttava ja pidän yksityiskohtaisesti hyllylläsi.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 2. Thank you so much for the tutorial. Your shelves look fantastic.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista